Microneedling Θεσσαλονίκη Microneedling Θεσσαλονίκη
ΕνδείξειςΛεπτές γραμμές και ρυτίδες, ουλές, ραγάδες, χαλάρωση, δυσχρωμίες, διεσταλμένοι πόροι, απώλεια ελαστικότητας
Χρόνος60 λεπτά
Επίπεδο ΠόνουΑνώδυνη
ΑναισθησίαΧωρίς ή αναισθητική κρέμα
Κόστος
ΑποθεραπείαΉπια ερυθρότητα για 1-48 ώρες
Πότε θα δω αποτέλεσμα3-4 εβδομάδες μετά την 1η συνεδρία

Η κεφαλή του microneedling προκαλεί ένα μικροτραυματισμό στο δέρμα, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα τη διέγερση των ινοβλαστών και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί και με τη θεραπεία PRP καθώς ενεργοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων, αλλά και με τη φωτοθεραπεία Celluma LED για ενίσχυση του αποτελέσματος και μικρότερη αποθεραπεία.

Το Microneedling ή “μεσοθεραπεία κολλαγονογένεσης με μικροβελόνες” εκμεταλλεύεται τη χρήση ειδικών μικροβελόνων για τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ταυτόχρονα την εισαγωγή κατάλληλων δραστικών ουσιών μέσα στο δέρμα.

Οι ουλές, οι ραγάδες, οι ρυτίδες και το ταλαιπωρημένο δέρμα με πανάδες και αφυδάτωση έχουν όλα έναν κοινό παρονομαστή: την μειωμένη συγκέντρωση κολλαγόνου. Αν το δέρμα μας κατάφερνε να σχηματίσει περισσότερο κολλαγόνο από μόνο του δεν θα υπήρχαν. Το Microneedling «αναγκάζει» τον οργανισμό να παράγει αυξημένες ποσότητες κολλαγόνου στις περιοχές που εφαρμόζεται μέσω των μικρο-τραυματισμών που προκαλεί στις πάσχουσες περιοχές. Με την κίνηση της ειδικής κεφαλής σχηματίζεται πολύ μεγάλος αριθμός μικρών καναλιών στο δέρμα (αόρατα στον γυμνό οφθαλμό), κάθε ένα από τα οποία έχει τριπλό αποτέλεσμα:

 • Σχηματισμός νέου ιστού μέσω της πυροδότησης του μηχανισμού επούλωσης του οργανισμού (αιμόσταση- φλεγμονή – φάση πολλαπλασιασμού-αναδιαμόρφωση-remodelling).
 • Απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων που προάγουν την επούλωση με εναπόθεση υγιούς κολλαγόνου και όχι κολλαγόνου «ουλής».
 • Eξασφάλιση προσωρινής «διόδου» για ό,τι υλικό μεσοθεραπείας θεωρείται κατάλληλο για το εκάστοτε πρόβλημα.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως η δράση του δεν είναι προσωρινή.

Οι βλάβες δεν επανεμφανίζονται μετά από κάποιους μήνες, αφού πρόκειται για ΑΝΑΠΛΑΣΗ της επιδερμίδας και του χορίου.

dermapen-4DERMAPEN 4

Το Dermapen 4 συνιστά την εξέλιξη όλων των συσκευών Microneedling του δέρματος για την ανάπλαση και την αναζωογόνηση του. Η συσκευή αυτή είναι η μοναδική στην κατηγορία με ψηφιακή πλατφόρμα και πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία.

Οι θεραπείες με Dermapen 4 είναι ειδικά σχεδιασμένες να προάγουν τη φυσική , επουλωτική και επανορθωτική διεργασία στις ανώτερες στιβάδες του δέρματος με αξεπέραστη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η εξελιγμένη ψηφιακή και αυτοματοποιημένη τεχνολογία του προσδίδει εξαιρετική άνεση, ακρίβεια και ταχύτητα στην εφαρμογή. Οι ειδικά προσαρμοσμένες μικροσκοπικές βελόνες του, πληρούν τα υψηλότερα παγκόσμια standards υλικών και σχεδιασμού για την θεραπεία.

Μετά την μεσοθεραπεία με Dermapen 4 προκύπτει ήπιος ή μέτριος ερεθισμός ανάλογα με τις παραμέτρους που εξαρχής επιλέξαμε να εφαρμόσουμε για τις ανάγκες του δέρματος του κάθε ασθενούς μας, δηλαδή εξατομικεύεται απόλυτα η κάθε θεραπεία. Στην πλειοψηφία όμως των περιπτώσεων , ο ερεθισμός υποχωρεί σε λίγες ώρες. Θεωρείται δε η όλη διαδικασία ελάχιστα επεμβατική και πολύ καλά ανεκτή.

MICRO-NEEDLING + PRP

Ειδικά ο συνδυασμός του Microneedling με PRP (Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) αποτελεί την ιδανική εφαρμογή για την επίτευξη αξιοσημείωτων αποτελεσμάτων. Το «μικροτραύμα» που προκαλεί το Microneedling είναι ο καλύτερος τρόπος ενεργοποίησης των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων του PRP, οπότε τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο θεαματικά. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και ανώδυνη, αφού αρκεί μια απλή αιμοληψία μικρής ποσότητας αίματος του ασθενή (όπως για ένα check up), ώστε να απομονωθούν, ύστερα από κατάλληλη τεχνική, τα απαραίτητα συστατικά του αίματος για την θεραπεία.

Η εφαρμογή είναι επώδυνη; Πόσο διαρκεί; Ποιά η αποθεραπεία;

Εφαρμογές μέχρι και 0,75mm είναι πολύ καλά ανεκτές χωρίς καμία προετοιμασία του δέρματος με αναισθητική κρέμα. Βάθη μεγαλύτερα των 0,75mm απαιτούν χρήση ειδικής αναισθητικής κρέμας 40-50’ πριν την έναρξη της εφαρμογής.

Η διάρκεια κάθε συνεδρίας εξαρτάται από την προς θεραπεία περιοχή, την έκταση της βλάβης και από το αν συνοδεύεται με συμπληρωματικά πρωτόκολλα όπως PRP ή μεσοθεραπεία με ειδικά κοκτέιλ. Μια θεραπεία προσώπου/λαιμού διαρκεί περίπου 30-40’, ενώ μια θεραπεία ραγάδων συνήθως λιγότερο από 30΄.

Με το πέρας της θεραπείας υπάρχει έντονη ερυθρότητα/υπεραιμία στην περιοχή της εφαρμογής που μπορεί να παραμείνει από 1 ώρα μέχρι και 48 ώρες αναλόγως της έντασης και του βάθους της εφαρμογής.

Πότε θα δώ αποτελέσματα;

Κάθε συνεδρία Microneedling προκαλεί αναδιαμόρφωση του δέρματος μέσα σε 3-5 μήνες. Παρ’ όλα αυτά τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται λίγες εβδομάδες από την 1η συνεδρία και αφορούν σε αντιληπτή βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος.

Πλεονεκτήματα του MICRONEEDLING

 • Μεγάλο φάσμα ενδείξεων (ραγάδες, ουλές, ανοιχτοί πόροι, ουλές ακμής, ρυτίδες, πανάδες, αφυδάτωση)
 • Απόλυτα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας για κάθε ασθενή αναλόγως τύπου και βαθμού προβλήματος (3-12 συνεδρίες, 0,25mm – 3mm βάθος)
 • Ορατά αποτελέσματα σε λίγες εβδομάδες από την πρώτη εφαρμογή
 • Xαμηλό κόστος ανά εφαρμογή
 • Χρόνος ανάρρωσης από 8 ώρες μέχρι 2 ημέρες (αναλόγως προβλήματος και βάθους θεραπείας)
 • Απουσία κινδύνου εγκαύματος, αποχρωματισμού, φλεγμονής, εκχυμώσεων
 • Υπερβολικά υψηλή απορρόφηση διαδερμικά συστατικών μεσοθεραπείας
 • Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

MICRONEEDLING VS LASER

Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι με τη μέθοδο του Microneedlingμπορούν να σχηματιστούν μέχρι και 1000 μικρο-κανάλια ανά τετραγωνικό εκατοστό δέρματος σε χρονικό διάστημα 10’ , όταν μια θεραπεία fractional laser προκαλεί τη δημιουργία του ίδιου αριθμού καναλιών σε 2-3 συνεδρίες. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία θερμική δράση στο δέρμα με αποτέλεσμα η φάση ανάρρωσης να είναι 48 ώρες και όχι 7 ημέρες.

Ενδείξεις για MICRO-NEEDLING

   1. Ρυτίδες
    Το Microneedling βοηθά αποτελεσματικά στην μείωση του βάθους των βαθιών ρυτίδων και στην εξαφάνιση των μικρών γραμμών του δέρματος στις περιοχές του προσώπου, όπως οι ρινοπαρειακές αύλακες, το πόδι της χήνας, περιστοματικές ρυτίδες, «γραμμές καπνιστού» στο άνω χείλος. Επιπρόσθετα βελτιώνει πολύ την περιοχή του ντεκολτέ ιδιαίτερα μετά από την αφυδάτωση του καλοκαιριού και την έξω επιφάνεια των άκρων χειρών.
   2. Ουλές ακμής
    Ουλές μη ενεργής ακμής μπορούν να βελτιωθούν πάρα πολύ με τις εφαρμογές του microneedling. Σταδιακά καθώς το δέρμα παχαίνει, ο «πυθμένας» των ουλών ρηχαίνει και συνολικά εξομαλυνεται η υφή του προσώπου. Το ίδιο ισχύει και για άλλες καταστάσεις του προσώπου, όπως ανοιχτοί πόροι.
   3. Ουλές από τραύματα/ Ουλές Καισαρικής
    Ουλές από παλαιούς τραυματισμούς, καισαρικές τομές, ουλές από τομές σκωληκοειδίτιδας, τομές αυξητικής ή ανόρθωσης μαστών, εγκαύματα είναι μόνο κάποιες από τις καταστάσεις που τα ευεργετικά αποτελέσματα του microneedlingμπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Στην πορεία των εφαρμογών η όψη, το χρώμα και το μέγεθος των προαναφερθέντων ουλών βελτιώνεται σταδιακά, με το τελικό αποτέλεσμα της ανάπλασης να είναι εντυπωσιακό.
   4. Ραγάδες
    Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στη χρήση του Microneedling Οι ραγάδες σχηματίζονται όταν το δέρμα αναγκάζεται να τεντωθεί γρήγορα. Η επιδερμίδα δεν επηρεάζεται, αλλά υπάρχει σταδιακό αδυνάτισμα του υποκείμενου χορίου το οποίο τελικά παθαίνει ρήξεις. Τα αγγεία του χορίου γίνονται πιο «ορατά» και σε αυτά οφείλεται το χαρακτηριστικό έντονο κόκκινο χρώμα των ραγάδων στα πρώτα στάδια της εμφάνισής τους. Αργότερα με τη μείωση του μεγέθους τους εμφανίζεται το τελικό άσπρο χρώμα τους.
    Ο μηχανισμός δράσης του Microneedling στις ραγάδες είναι ο εξής: Η παλλόμενη κεφαλή με τις μικροβελόνες δημιουργεί τα προαναφερθέντα μικρο-κανάλια με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου τοπικά και τα remodeling του δέρματος εκεί. Σταδιακά οι ραγάδες μειώνονται σε βάθος και πλάτος, το δέρμα παχαίνει και γίνεται συνολικά πιο υγιές.Οι κυριότεροι λόγοι εμφάνισης ραγάδων είναι:
    1) ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 75% ΤΩΝ ΕΓΚΥΩΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΡΑΓΑΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ)
    2) ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΥΞΗΣΗ ΥΨΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ
    3) ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ
    4) ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΥΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΡΗ
   5. Χαλάρωση κοιλιάς, μηρών, γλουτών
    Οι πολλαπλοί και συνεχείς τραυματισμοί της υπο θεραπείας περιοχής, έχουν σαν αποτέλεσμα την προοδευτική σύσφιξη του δέρματος με σαφή βελτίωση της εικόνας του χαλαρωμένου δέρματος και βελτίωση του πάχους του.
   6. Δυσχρωμίες προσώπουΜπορείτε να ζητήσετε μία προσφορά από την φόρμα επικοινωνίας πατώντας το παρακάτω κουμπί!

| Ζητήστε ενδεικτικό κόστος


Σχετικά άρθρα