Ανόρθωση Στήθους Θεσσαλονίκη Ανόρθωση Στήθους Θεσσαλονίκη
Χρόνος2 ώρες
Επίπεδο ΠόνουΜέτριο
Διάρκεια αποτελέσματοςΜακροχρόνια
ΤεχνικήΠεριθηλαία τομή με κάθετη επέκταση/ Ανεστραμμένο Τ
ΑναισθησίαΓενική αναισθησία
Κόστος€ € €
Διάρκεια αποθεραπείας2 εβδομάδες

Η ανόρθωση στήθους ή αλλιώς μαστοπηξία, είναι μια επέμβαση που κατα βάση αφορά γυναίκες οι οποίες, ενώ είναι ικανοποιημένες με το μέγεθος του στήθους τους, αντιμετωπίζουν προβλήματα πτώσης, χαλάρωσης και απώλειας της ελαστικότητας του δέρματος. Το στήθος  με το πέρασμα του χρόνου και την παράλληλη επίδραση σημαντικών παραγόντων όπως η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, η απώλεια ή αυξομείωση βάρους, το μεγάλο μέγεθος των μαστών, η βαρύτητα και η κληρονομικότητα, χάνει την επιθυμητή σφριγηλότητα του.

Ιδανικοί υποψήφιοι για ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους είναι η κατάλληλη επέμβαση για γυναίκες που διακρίνουν τα παρακάτω σημάδια:

 • Απώλεια του όγκου και του σχήματος του στήθους, λόγω χαλάρωσης, ιδιαίτερα στον άνω πόλο.
 • Ασυμμετρία μαστών ή ανισομαστία.
 • Σημαντική απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος που μπορεί να συνοδεύεται από ραγάδες.
 • Διάταση της θηλαίας άλω (δέρματος γύρω από τη θηλή)
 • Πτώση των θηλών κάτω από την υπομάστια πτυχή.

Βαθμοί πτώσης μαστών

Κάθε περίπτωση ασθενούς που επιλέγει την ανόρθωση μαστών είναι διαφορετική, καθώς ο βαθμός της πτώσης των μαστών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην τεχνική που θα χρησιμοποιήσει ο γιατρός. Υπάρχουν 3 βαθμοί πτώσης των μαστών:

 • Πτώση πρώτου βαθμού: Πρόκειται για ελαφρά πτώση. Σε αυτή την περίπτωση οι θηλές βρίσκονται στο ύψος της υπομαστίου πτυχής.
 • Πτώση δεύτερου βαθμού: Πρόκειται για μέτρια πτώση, όπου οι θηλές βρίσκονται κάτω από την υπομάστια πτυχή.
 • Πτώση τρίτου βαθμού: Πρόκειται για σημαντική πτώση, όπου οι θηλές βρίσκονται κάτω από την υπομάστια περιοχή και δείχνουν προς τα κάτω.

Προετοιμασία

Πριν από την επέμβαση της ανόρθωσης στήθους, ανάλογα με την κρίση του γιατρού πραγματοποιείται προεγχειρητικός έλεγχος, μαστογραφία ή υπέρηχος μαστών εάν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον, κρίνεται απαραίτητη η διακοπή του καπνίσματος και η κατανάλωση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Η επέμβαση

Κατά την επέμβαση της ανόρθωσης στήθους, ο γιατρός σμιλεύει εκ νέου τους μαστούς, αφαιρώντας το πλεονάζον δέρμα και αναδιαμορφώνοντας τους υπόλοιπους ιστούς. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 2 ώρες. Η ανόρθωση μαστών, ο γιατρός δεν επεμβαίνει στο μέγεθος του στήθους. Παρόλα αυτά, η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με μειωτική στήθους, αλλά και με αυξητική στήθους. Η αυξητική μαστοπηξία μπορεί να αποτελεί επιθυμία της ασθενούς ή να προταθεί από τον γιατρό ως ενδεδειγμένη τεχνική, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις πτώσης πρώτου βαθμού και μικρού μεγέθους μαστών. Για να πραγματοποιηθεί η επέμβαση ανόρθωσης στήθους, είναι απαραίτητο να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μαστών. Ιδανικά, η ανόρθωση στήθους πραγματοποιείται μετά το πέρας της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, καθώς αποτελούν βασικούς παράγοντες που ενδέχεται να αλλάξουν την μορφή και το μέγεθος των μαστών.

Τομές ανόρθωσης μαστών

Για την ανόρθωση μαστών χρησιμοποιούνται συνήθως 3 διαφορετικά είδη τομών, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμούμε να επιτύχουμε αλλά και την ανατομία του κάθε ασθενούς.

 • Μια κυκλική τομή γύρω από την θηλή, περιθηλαία, (αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις ασθενών με πτώση πρώτου βαθμού).
 • Περιθηλαία τομή με κάθετη επέκταση : Η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη καθώς επιτρέπει σημαντική αλλαγή στο σχήμα του στήθους.
 • Ανεστραμμένο Τ: μια κυκλική τομή γύρω από τη θηλή με κάθετη επέκταση σε συνδυασμό μιας υπομάστιας τομής.

Αναισθησία

Η επέμβαση ανόρθωσης στήθους γίνεται με γενική αναισθησία, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια του ασθενούς κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Μετεγχειρητικά

Οι ασθενείς της ανόρθωσης στήθους, ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε, ενδέχεται  να νοσηλευτούν για ένα 24ωρο και να τους τοποθετηθούν παροχετεύσεις. Για τα πρώτα 24ωρα απαραίτητη κρίνεται η περίδεση ή ένας πολύ καλός αθλητικός στηθόδεσμος καθώς και η χορήγηση προληπτικής αντιβιοτικής αγωγής. Στο διάστημα της πρώτης εβδομάδας οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες, ενώ τα ράμματα αφαιρούνται εντός 7-10 ημερών.

Αποτέλεσμα και αποθεραπεία

Το τελικό αποτέλεσμα της ανόρθωσης στήθους είναι γίνεται αντιληπτό σε διάστημα  4-6 μηνών. Σε περίπτωση που δε μεσολαβήσουν αυξομειώσεις βάρους και εγκυμοσύνη, το αποτέλεσμα μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά, είναι αναμενόμενο το στήθος να συνεχίζει να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Οι ουλές από την ανόρθωση στήθους είναι αρκετά εμφανείς τους πρώτους 3 μήνες ενώ προοδευτικά εξασθενούν, ωστόσο, δεν εξαλείφονται ποτέ πλήρως. Δεν θα είναι ορατές όταν φοράτε στηθόδεσμο ή μαγιό.

Κόστος ανόρθωσης μαστών

Το κόστος της ανόρθωσης μαστών εξαρτάται από την μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί και βασίζεται στις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή. Συμπληρωματικά, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το κόστος της νοσηλείας, της φαρμακευτικής αγωγή και τυχόν ιατρικών εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν πριν ή μετά την επέμβαση.
Μπορείτε να ζητήσετε μία προσφορά από την φόρμα επικοινωνίας πατώντας το παρακάτω κουμπί!

| Ζητήστε ενδεικτικό κόστος


Σχετικά άρθρα