Λιποαναρρόφηση Θεσσαλονίκη Λιποαναρρόφηση Θεσσαλονίκη
Χρόνος45 λεπτά με 2ώρες
Διάρκεια αποτελέσματοςΜόνιμο
ΤεχνικήΛιποαναρρόφηση
ΑναισθησίαΤοπική αναισθησία / μέθη
Κόστος€ € €
Διάρκεια αποθεραπείαςΛίγες ώρες έως μία ημέρα

Η λιποαναρρόφηση είναι μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που έχει ως στόχο την απομάκρυνση του περιττού λίπους από κάποιο σημείο του σώματος, τη βελτίωση της σιλουέτας και της συνολικότερης εικόνας του σώματος. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να εφαρμόσει τη μέθοδο σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει τοπικό λίπος, από το οποίο δύσκολα ο ασθενής θα απαλλαχθεί με άσκηση και διατροφή. Η ασύμμετρη κατανομή λίπους στο σώμα έχει συχνά ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται τοπικές δυσμορφίες αφού σε κάποια σημεία συσσωρεύεται πλέον του φυσιολογικού λίπος. Στόχος του πλαστικού χειρουργού είναι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα επιτυγχάνοντας το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα. Μια χειρουργική επέμβαση λιποαναρρόφησης κρίνεται επιτυχημένη όταν ο ασθενής είναι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα στο σώμα του.

Κατάλληλοι Υποψήφιοι:

Ως καλός υποψήφιος για λιποαναρρόφηση ορίζεται οποιοδήποτε άτομο είναι υγιές, έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και είναι κοντά στον φυσιολογικό ΔΜΣ. Δεν υπάρχει κάποιο όριο στην ηλικία ενός “καλού υποψήφιου” για λιποαναρρόφηση. Κάποιοι ασθενείς είναι ελαφρώς υπέρβαροι ενώ αρκετοί είναι φυσιολογικού βάρους που έχουν πρόβλημα με τοπικές συσσωρεύσεις λίπους ή θέλουν να σμιλεύσουν κάποια περιοχή του σώματός τους που εμφανίζει ασυμμετρία. Σε γενικές γραμμές ως ιδανικός υποψήφιος θεωρείται ένας υγιής ενήλικας,με ελαστικό δέρμα, καλό μυϊκό τόνο και μέχρι 20% απόκλιση από το ιδανικό του βάρος.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί;

Η μέθοδος της λιποαναρρόφησης αποτελεί την πλέον αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο αντιμετώπισης του επίμονου τοπικού λίπους που συσσωρεύεται σε διάφορα σημεία του σώματος.Η πιο συνήθης είναι η λιποαναρρόφηση κοιλιάς, ωστόσο, εφαρμόζεται και σε πολλά άλλα σημεία του σώματος, όπως:

  • Προγούλι
  • Μπράτσα
  • Πλάτη
  • Στήθος
  • Κοιλιά
  • Πλαϊνά κοιλιάς (μέση)
  • Μηροί
  • Γλουτοί
  • Γόνατα Γάμπες

Διαδικασία

Η διαδικασία της λιποαναρρόφησης πραγματοποιείται μέσω πολύ μικρών, δυσδιάκριτων τομών 3 χιλιοστών. Αφού πραγματοποιηθεί η τοπική αναισθησία, μέσω των τομών εισάγονται ειδικές κάνουλες που με παλλόμενες κινήσεις αποκολλούν τον λιπώδη ιστό. Στη συνέχεια, το αποκολλημένο λίπος στη συνέχεια αναρροφάται με τη χρήση αντλίας μέσω μιας ειδικής συσκευής αρνητικής πίεσης.Αναισθησία

Κατά τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης εφαρμόζεται τοπική αναισθησία, που σημαίνει ότι θα είστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά δεν θα αισθάνεστε καθόλου πόνο και σύντομα μετά την επέμβαση θα μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας. Επίσης πολλές φορές χρησιμοποιείτε και μέθη από τον αναισθησιολόγο ώστε ο ασθενής να μην νιώσει καμία ενόχληση κατά την διαδικασία.

Αποθεραπεία

Μετά την επέμβαση, ο χρόνος νοσηλείας μπορεί να κυμανθεί από λίγες ώρες έως μία ημέρα αναλόγως της περίπτωσης. Μετά την επέμβαση, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει ήπιο άλγος, οίδημα και μώλωπες, οι οποίοι υποχωρούν με χρήση φαρμακευτικής αγωγής ενώ ο ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει στην εργασία του. Μετεγχειρητικά, ο ασθενής για διάστημα περίπου 6 εβδομάδων φοράει έναν ελαστικό κορσέ ο οποίος βοηθάει στη μείωση του οιδήματος, στην καλύτερη επαναφορά του δέρματος και στην ταχύτερη ανάρρωση. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην αποθεραπεία μπορεί να γίνει και εφαρμογή λιπομασάζ LPG endermologie . Το LPG endermologie βοηθάει στην καλύτερη λεμφική λειτουργία του ασθενούς και βελτίωσης του κυκλοφορικού συστήματος. Αποτελεί μία εντελώς ανώδυνη μέθοδο κατά την οποία δεν απαιτείται αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες ενώ ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται διαφέρει ανά περίπτωση.

Αποτελέσματα

Το βελτιωμένο περίγραμμα του σώματός σας θα γίνεται όλο και πιο εμφανές όσο υποχωρεί το οίδημα και η κατακράτηση των υγρών που συνήθως παρουσιάζονται μετά την επέμβαση. Το οίδημα συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες εβδομάδες και συνεχίζει να βελτιώνεται διαρκώς για διάστημα 2-3 μηνών, οπότε και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα, με μόνη προϋπόθεση να ακολουθείτε κατά γράμμα τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού.

Κίνδυνοι

Η λιποαναρρόφηση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά ακίνδυνη, ανώδυνη και ασφαλής επέμβαση ενώ δεν αναμένονται σοβαρές ιατρικές επιπλοκές όταν ο ασθενής πληρεί τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις, γίνεται προεγχειρητικός έλεγχος και πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό. Βέβαια, όπως σε κάθε ιατρική χειρουργική επέμβαση έτσι και στην λιποαναρρόφηση δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς η ύπαρξη επιπλοκών. Μερικές από τις σπάνιες και ήσσονος σημασίας επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν είναι αιμάτωμα, μελανιές, φλεγμονή, μούδιασμα, ουλές, αλλαγές στην αισθητικότητα, αλλεργικές αντιδράσεις, ανωμαλίες δέματος και εν΄τω βάθει φλεβική θρόμβωση.

Κυτταρίτιδα

Ο συνδυασμός της λιποαναρρόφησης με τη θεραπεία LPG μπορεί να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στη βελτίωση της κυτταρίτιδας. Το LPG Endermologie είναι μηχάνημα, που το 1996 έλαβε την απαραίτητη έγκριση από το FDA των ΗΠΑ, για την διόρθωση της κυτταρίτιδας. Κατά την εφαρμογή του LPG, το δέρμα εισχωρεί ανάμεσα σε δύο κεφαλές με rollers που κάνουν ένα ειδικό μασάζ. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την κινητοποίηση του ιστού, υποκινεί το φλεβικό και λεμφικό σύστημα με σκοπό την αποβολή των τοξινών. Οι ινοβλάστες διεγείρονται με αποτέλεσμα την αύξηση του κολλαγόνου και την παραγωγή ελαστίνης για έναν αναζωογονημένο και υγιέστερο δερματικό τόνο. Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας εφαρμόζεται στο σώμα ένα ειδικό κορμάκι, που διευκολύνει την κίνηση των κυλίνδρων. Η αίσθηση είναι ευχάριστη όσο ένα χαλαρωτικό ή ανανεωτικό μασάζ και ο χρόνος της εκάστοτε συνεδρίας διαρκεί από 30 έως 45 λεπτά. Συνιστάται να πίνετε άφθονο νερό και να περπατάτε κατά την διάρκεια της σειράς των θεραπειών.

Συνδυασμός με άλλες θεραπείες και επεμβάσεις

Πολύ συχνά η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται και με άλλες αισθητικές επεμβάσεις όπως η λιπομεταφορά και το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού ονομάζεται λιπογλυπτική. Κατά την λιπογλυπτική, διεξάγεται αρχικά η λιποαναρρόφηση και στη συνέχεια το λίπος που αφαιρείται, αφού υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία, επανατοποθετείται σε σημεία του σώματος που έχουν ατέλειες ή χρειάζονται αισθητική βελτίωση, π.χ. ρυτίδες προσώπου, αυξητική στήθους, αυξητική γλουτών.

MicroAire PAL – Power Assisted Liposuction

Κατά την λιποαναρρόφηση PAL (Power Assisted Liposuction) ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί το ειδικό μηχάνημα PAL της MicroAire®. Πρόκειται για μια εξελιγμένη μέθοδο λιποαναρρόφησης που του επιτρέπει να έχει εξαιρετική ακρίβεια. Η ειδική χειρολαβή του micro-aire είναι παλλόμενη με αποτέλεσμα να επιτρέπει στον πλαστικό χειρουργό να το καθοδηγεί με ηπιότερες κινήσεις, προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια, εξασφαλίζοντας ένα άρτιο και αποτελεσματικότερο αποτέλεσμα στην εξαγωγή λίπους μικρού ή μεγάλου όγκου. Στα πλεονεκτήματα της χρήσης του πρέπει επίσης να προστεθεί η μείωση του ο χειρουργικού χρόνου και του κίνδυνου επιπλοκών, ενώ ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ηπιότερος.

Μπορεί η λιποαναρρόφηση να συνδυαστεί με λιπομεταφορά;

Η λιποαναρρόφηση πολύ συχνά συνδυάζεται με λιπομεταφορά, που σημαίνει ότι το αφαιρούμενο λίπος επανατοποθετείται σε άλλα μέρη του σώματος. Αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αν θέλετε να ενισχύσετε άλλα σημεία του σώματός σας που το χρειάζονται. Για παράδειγμα, μπορεί ο γιατρός να πάρει λίπος από την κοιλιά και να το τοποθετήσει στους γλουτούς, στις γάμπες, στο στήθος, στο πρόσωπο, στα χείλη ή για τον τονισμό των ζυγωματικών.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα;

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της λιποαναρρόφησης είναι ότι τα αποτελέσματά της είναι μόνιμα. Αυτό συμβαίνει διότι αφαιρούνται λιποκύτταρα της εκάστοτε περιοχής, τα οποία ο οργανισμός δεν ξαναδημιουργεί. Βέβαια συνιστάται πάντα να ακολουθείτε τις συμβουλές του ιατρού, ακολουθώντας ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και άσκηση προκειμένου να διατηρηθεί το φυσιολογικό βάρος.

Το δέρμα μου θα χαλαρώσει μετά την λιποαναρρόφηση;

Θεωρητικά, από τη στιγμή που ο λιπώδης ιστός μειώνεται και το δέρμα παραμένει το ίδιο, θα έπρεπε να υπάρχει η πιθανότητα της χαλάρωσης του δερματικού ιστού. Παρόλα αυτά, επειδή το δέρμα αποτελεί μία ελαστική μεμβράνη που έχει την τάση να συρρικνώνεται, μπορεί να καλύψει την όποια απώλεια όγκου υπάρχει μετά την αφαίρεση του λίπους. Σε περίπτωση που το δέρμα έχει καλή ελαστικότητα τότε θα αναπληρωθεί η απώλεια όγκου και δεν θα παρουσιαστεί χαλάρωση.Το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχουμε σε περίπτωση που το δέρμα έχει μικρή ελαστικότητα σχεδόν οριακή καθώς τότε ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα χαλάρωσης.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε πως η χαλάρωση η οποία μπορεί να προκύψει δεν θα είναι σε καμία περίπτωση μεγαλύτερη από αυτή που θα προέκυπτε σε περίπτωση μιας κανονικής δίαιτας. Αντίθετα, στην περίπτωση της λιποαναρρόφησης και εφόσον εφαρμοστούν συγκεκριμένες τεχνικές οι πιθανότητες χαλάρωσης είναι πολύ λιγότερες.

Το λίπος ξαναδημιουργείται μετά την λιποαναρρόφηση;

Δυστυχώς, υπάρχουν διάχυτες απόψεις οι οποίες παραπληροφορούν ως προς το συγκεκριμένο ερώτημα. Υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι σκέφτονται ότι τώρα που κατάφερα να λύσω το πρόβλημά μου μπορώ άφοβα να τρώω ότι θέλω χωρίς να βάζω επιπρόσθετα κιλά.Η άποψη αυτή είναι εφάμιλλη της άποψης ότι από τη στιγμή που θα αφαιρεθεί λίπος από μία περιοχή του σώματος τότε αυτό θα ξαναδημιουργηθεί κάπου αλλού. Τέτοιες απόψεις φυσικά δεν μπορούν να βρουν πεδίο αληθοφάνειας αλλά πρόκειται για ψευδαισθήσεις οι οποίες καλλιεργούνται από άτομα τα οποία θεωρούν ότι μετά τη λιποαναρρόφηση μπορούν πλέον να τρώνε οτιδήποτε θέλουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Φυσικά και οι λιποαποθήκες στο σημείο της λιποαναρρόφησης έχουν μειωθεί, ωστόσο, θα αποθηκεύσουν ξανά λίπος όχι όμως τόσο, όσο είχαν τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν πριν. Έτσι το υπόλοιπο λίπος θα αποθηκευτεί στις υπόλοιπες περιοχές του σώματος. Η αποθήκευση αυτή θα είναι ομοιόμορφη κι επομένως δεν θα δημιουργηθεί σε κάποιο άλλο σημείο τοπικό πάχος.
Μπορείτε να ζητήσετε μία προσφορά από την φόρμα επικοινωνίας πατώντας το παρακάτω κουμπί!

| Ζητήστε ενδεικτικό κόστος


Σχετικά άρθρα