Αιδιοπλαστική
Βασικές πληροφορίες
  • Διάρκεια επέμβασης: 1-2 ώρες
  • Διάρκεια νοσηλείας: 1 ημέρα
  • Αναισθησία: γενική ή τοπική
  • Αποθεραπεία: 3-4 εβδομάδες

Αιδιοπλαστική είναι η αναδιαμόρφωση του αιδοίου και η μείωση του μεγέθους των μεγάλων ή ασύμμετρων εσωτερικών ή εξωτερικών χειλών του.

Τα προβλήματα του μεγέθους και του σχήματος μπορεί να  οφείλονται στην κληρονομικότητα είτε σε αύξηση ή απώλειας βάρους αλλά από τη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης.

Τώρα, υπάρχει η δυνατότητα μία γυναίκα να πάρει πίσω την αυτοπεποίθηση και την άνεση της.

Ιδανικοί υποψήφιοι για αιδοιοπλαστική είναι γυναίκες που:

  • Ενοχλούνται από την ασυμμετρία ή το  μέγεθος των εσωτερικών χειλών τους.
  • Έχουν δυσφορία κατά τη διάρκεια της ερωτικής τους επαφής ή άλλων δραστηριοτήτων.
  • Ενοχλούνται από την εμφάνιση τους όταν φοράνε μαγιό ή άλλου τύπου ρουχισμό.
  • Επιθυμούν μία πιο εκλεπτισμένη εμφάνιση των αιδοιικών χειλών τους.

Σχετικά με την διαδικασία

Ο ιατρός εκτελεί τις χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτική κλινική πλήρως εξοπλισμένη.

Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει 1-2 ώρες και εξαρτάται από τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί και από το εκάστοτε  περιστατικό. 

Αναισθησία

Ο ιατρός σε συνεργασία με έναν αναισθησιολόγο θα χρησιμοποιήσουν την αναισθησία που απαιτείται για να είστε άνετοι και ασφαλείς κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Τομές

Επίσης η μείωση του μεγέθους μπορεί να γίνει με τη βοήθεια είτε της λιποαναρρόφησης είτε χειρουργικής εκτομής ανα περίπτωση. Οι τομές γίνονται σε σημεία τα οποία δεν είναι εμφανή.

Ανάρρωση και αποτελέσματα

Η διάρκεια της ανάρρωσης ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Είναι φυσικό να περιμένουμε κάποιους μώλωπες, οίδημα και μικρή δυσφορία μετά την επέμβαση.

Ξεκούραση στο κρεβάτι είναι αυτό που συνιστάται την ημέρα της επέμβαση σας και οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μέσα σε 3-7 ημέρες.

Ο ιατρός θα σας συμβουλεύσει να απέχεται από έντονη δραστηριότητα και τη σεξουαλική επαφή για μερικές εβδομάδες μετά την επέμβαση σας.