eCO2™ Plus Θεσσαλονίκη eCO2™ Plus Θεσσαλονίκη
ΕνδείξειςΘηλώματα, σμηγματοροϊκές υπερκερατώσεις, ξανθελάσματα, σπίλοι, μυρμηγκιές, σμηγματογόνες κύστες, κονδυλώματα, εφηλίδες κ.α.
ΧρόνοςΟ χρόνος εξαρτάται από τον αριθμό και το είδος των βλαβών
Επίπεδο ΠόνουΑπόλυτα ανεκτό
Αριθμός συνεδριών1-2 για την πλειοψηφία των δερματικών βλαβών
ΤεχνικήFractional Laser
ΑναισθησίαΑναισθητική κρέμα
Κόστος
ΑποθεραπείαΠοικίλει. Μικρός χρόνος αποθεραπείας για βλάβες όπως θηλώματα και εφηλίδες και μεγαλύτερος για βλάβες όπως ξανθελάσματα
Πότε θα δω αποτέλεσμαΆμεσα

Το eCO2 ™  Plus fractional laser έχει διπλή δράση: επιφανειακή βελτιώνοντας την υφή και όψη του δέρματος αλλά και στο χόριο, όπου προκαλεί ανάπλαση κολλαγόνου.

Η Κλασματική θεραπεία FRACTIONAL είναι μία τεχνική κατά την οποία το LASER δημιουργεί στο δέρμα μικροθερμικές στήλες (περιοχές ιστικής βλάβης), οι οποίες περιβάλλονται από υγιή ιστό που βοηθά στην συντομότερη αποκατάσταση των βλαβών αυτών και ταυτόχρονα πυροδοτεί μηχανισμούς ανάπλασης του κολλαγόνου που έχει ως κύριο στόχο την αισθητική βελτίωση του δέρματος και κατ’ επέκταση τον ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας του ασθενούς. Το eCO2™ Plus Fractional CO2 Laser εκπέμπει διαδοχικά και με μεγάλη ταχύτητα μικρό-δέσμες LASER – φωτονίων μήκους κύματος 10600 nm σαρώνοντας μία περιοχή του δέρματος, δημιουργώντας παράλληλα μικρό-θερμικές στήλες σε συγκεκριμένη και προκαθορισμένη απόσταση μεταξύ τους. Κάθε στήλη αποτελείται από μία κεντρική ζώνη στήλη εξάχνωσης (ablation zone) και από μία περιβάλλουσα θερμική ζώνη (thermal zone) ή ζώνη πρωτεϊνικής λύσης. Στα πλέον σύγχρονα ULTRA PULSE CO2 FRACTIONAL Laser όπως το eCO2™ Plus by Lutronic, η στήλη εξάχνωσης έχει πολύ μικρή διάμετρο ενώ ελαχιστοποιείται και η περιφερική θερμική ζώνη, δηλαδή περιορίζεται η ιστική βλάβη που δημιουργεί κάθε μικρό-δέσμη Laser με αποτέλεσμα:

 1. Την καλύτερη ανοχή της θεραπείας από τον ασθενή – λιγότερος πόνος
 2. Την πιο σύντομη ανάρρωση ακόμα μικρότερος χρόνος αποθεραπείας χωρίς μαύρα στίγματα (όπως παλαιότερα).
 3. Τη μεγαλύτερη ασφάλεια.
 4. Το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

To eCO2™ Plus FRACTIONAL LASER έχει διπλή δράση:

RESURFACING Επιφανειακή στην επιδερμίδα (εξάχνωση-απολέπιση)

 • Βελτιώνει την υφή του δέρματος
 • Μειώνει τις διάχυτες δυσχρωμίες
 • Λειαίνει εξωτερικά τις ρυτίδες και τις ουλές.

Το αποτέλεσμα γίνεται αντιληπτό εντός διαστήματος 10-15 ημερών μετά τη θεραπεία.

REJUVENATION Στο χόριο όπου προκαλεί ανάπλαση κολλαγόνου

 • Μειώνει τις ρυτίδες
 • Βελτιώνει τις ουλές
 • Δημιουργεί παχύτερο και καλύτερα δομημένο κολλαγόνο-σύσφιξη

Το αποτέλεσμα γίνεται αντιληπτό εντός διαστήματος 1- 2 μηνών μετά τη θεραπεία. Για καλύτερο τελικό αποτέλεσμα η θεραπεία μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε 1-1,5 μήνα και συνολικά συνιστώνται έως 3-4 συνεδρίες.

Η θεραπεία με eCO2™ Plus FRACTIONAL Laser συνιστάται για:

 • Ουλές ακμής
 • Ρυτίδες
 • Διεσταλμένους πόρους
 • Διάχυτες δυσχρωμίες
 • Μετατραυματικές-Μετεγχειρητικές ουλές (υπερτροφικές – ατροφικές)
 • Ραβδώσεις
 • Γερασμένα και άτονα δέρματα

Η συνολική βελτίωση της υφής του δέρματος, η ανάπλαση του κολλαγόνου, η μείωση των ρυτίδων, των δυσχρωμιών, των ουλών, των διεσταλμένων πόρων καθώς και η δυνατότητα αφαίρεσης σμηγματορροϊκών υπερκερατώσεων, θηλωμάτων, γεροντικών κηλίδων και άλλων, συμβάλλουν τα μέγιστα στην αισθητική βελτίωση και μείωση της γήρανσης του δέρματος.

eCO2™ Plus

Το eCO2™ Plus ULTRA PULSE CO2 FRACTIONAL LASER, διαθέτει πολλαπλές ρυθμίσεις και ακολουθώντας εξειδικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, η θεραπεία εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς. Ανάλογα με το στόχο της θεραπείας μπορούμε να ρυθμίσουμε το βάθος της δράσης του Laser επιδερμικά (μόνο στην επιφάνεια) ή βαθύτερα στο δέρμα, όπως επίσης και την ένταση της θεραπείας, συνδυάζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον συντομότερο χρόνο αποθεραπείας. Τέλος, τo eCO2™ Plus χρησιμεύει και ως χειρουργικό εργαλείο με το οποίο μπορούμε να αφαιρέσουμε – εξαχνώσουμε με ακρίβεια διάφορες δερματικές βλάβες όπως:

 • Θηλώματα
 • Σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις
 • Ξανθελάσματα
 • Μυρμηγκιές
 • Σμηγματογόνες κύστεις
 • Κονδυλώματα
 • Εφηλίδες κ.α.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία μετά από μία θεραπεία FRACTIONAL και ποια τα συμπτώματα;

Μετά τη θεραπεία FRACTIONAL ο ασθενής αρχικά θα νιώσει ένα αίσθημα καύσου-φλόγωση, στην περιοχή όπου έγινε η εφαρμογή της θεραπείας, το οποίο θα εμφανιστεί αμέσως μετά το πέρας της θεραπείας και θα διαρκέσει για περίπου μισή ώρα ενώ το δέρμα θα παρουσιάζει ερυθρότητα εξαιτίας της φλεγμονής και ένα ελαφρό οίδημα. Το οίδημα συνήθως υποχωρεί την επόμενη ημέρα ενώ η ερυθρότητα θα υποχωρήσει σε 3-4 ημέρες οπότε το δέρμα θα αρχίσει να απολεπίζεται. Η απολέπιση θα διαρκέσει 4-5 ημέρες. Η διάρκεια της αποθεραπείας είναι από 5-15 ημέρες και η βαρύτητα των συμπτωμάτων εξαρτάται από την ένταση της θεραπείας αλλά και από την υποκειμενική αντίδραση του ασθενούς.

Τι θα πρέπει να προσέχει ο ασθενής μετά από μία θεραπεία FRACTIONAL;

Μετά τη θεραπεία FRACTIONAL και σε όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει την άμεση έκθεση στον ήλιο και να φοράει πάντα αντηλιακή κρέμα όταν βρίσκεται σε ανοιχτό χώρο ή ακόμα και σε κλειστό χώρο όταν έρχεται σε επαφή με τον ήλιο. Θα πρέπει επίσης να προσέχει να μην επιμολύνει την περιοχή και να μη την βρέξει με νερό για 1-2 ημέρες. Ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες του γιατρού του για καλή ενυδάτωση και ανάπλαση του δέρματος.
Μπορείτε να ζητήσετε μία προσφορά από την φόρμα επικοινωνίας πατώντας το παρακάτω κουμπί!

| Ζητήστε ενδεικτικό κόστος


Σχετικά άρθρα