Επεμβάσεις-Προσώπου
Βασικές πληροφορίες
  • Διάρκεια επέμβασης: 3-4 ώρες
  • Αναισθησία: γενική ή τοπική
  • Αποθεραπεία: 3-5 ημέρες

Το facelift (ρυτιδεκτομή) είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να αποκτήσουν νεανική εμφάνιση και αυτό δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί μη επεμβατικά. Η διάρκεια του είναι για περίπου 10 χρόνια. Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται σε ιδιωτική κλινική πλήρως εξοπλισμένη και ο χρόνος ανάρρωσης καθώς και ο πόνος μετά την επέμβαση είναι ελάχιστος. Όταν οι γάζες σας αφαιρεθούν μετά από 3-5 ημέρες θα είστε σε θέση να συνεχίσετε κανονικά τις δραστηριότητες σας χρησιμοποιώντας make up για να καλύψετε πιθανούς μώλωπες. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 6-7 ημέρες.

Με το πέρασμα του χρόνου, η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης, η βαρύτητα και οι βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία εμφανίζονται στο πρόσωπο και στο λαιμό μας.

Τα ζυγωματικά εμφανίζονται επίπεδα και η νεανική όψη του προσώπου χάνεται. Η γραμμή του σαγονιού χαλαρώνει και βαθιές ρυτίδες εμφανίζονται περιστοματικά. Ο λαιμός συνήθως εμφανίζει χαλαρότητα.

Το facelift, συχνά συνοδεύεται με την ανόρθωση του λαιμού και είναι από τις πιο αποτελεσματικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της φυσικής διαδικασίας γήρανσης του προσώπου και του λαιμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στο ιατρείο ο ιατρός θα συζητήσει μαζί σας για τους στόχους και τις προσδοκίες σας και θα σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία ή των συνδυασμό των θεραπειών για εσάς. Στόχος μας είναι να αισθάνεστε και να δείχνετε ξεκούραστη, ανανεωμένη και φυσική.

Ιδανικοί υποψήφιοι για facelift είναι οι ασθενείς που επιθυμούν να βελτιώσουν:

  • Χαλάρωση του δέρματος του προσώπου
  • Τις βαθιές ρυτίδες που σχηματίζονται κατά μήκος της μύτης και επεκτείνονται στη γωνία του στόματος
  • Τις χαλαρές περιοχές στην περιοχή του λαιμού.

Τι ακριβώς είναι το Facelift?

Το facelift είναι μια χειρουργική μέθοδος η οποία μειώνει το περιττό δέρμα κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει νεότερο.

Κατά τη γήρανση του προσώπου χάνεται όχι μόνο η σπαργή του δέρματος αλλα επίσης μειώνεται η οστική μάζα του προσώπου.

Πρόσθετες επεμβάσεις οι οποίες μπορεί να απαιτούνται για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων περιλαμβάνουν: ανόρθωση λαιμού, βλεφαροπλαστική, λιποαναρρόφηση, αυτόλογη έγχυση λίπους, και ανόρθωση μετώπου και ανόρθωση όφρεων. Επίσης το facelift μπορεί να συνδυαστεί και με μη επεμβατικές μεθόδους που βελτιώνουν την όψη του δέρματος.

Πώς πραγματοποιείται η χειρουργική επέμβαση?

Η επέμβαση γίνεται σε πλήρως εξοπλισμένη ιδιωτική κλινική. Ανάλογα με την περίσταση ακολουθείται η τεχνική facelift που έχει συζητηθεί μεταξύ του ιατρού και του ασθενή προεγχειρητικά.

Σχετικά με την διαδικασία

Η διάρκεια ενός facelift εξαρτάται από τον συνδυασμό των διαδικασιών που εκτελούνται.

Τομές

Ένα παραδοσιακό facelift αρχίζει με τομή από το τριχωτό της κεφαλής κροταφικά , επεκτείνεται μπροστά και γύρω από τα αυτιά για να καταλήξει στο τριχωτό της κεφαλής πίσω από αυτά. Η τομή ενός mini- facelift συνήθως διενεργείται μόνο γύρω από τα αυτιά. Εάν συμπεριλαμβάνεται και ανόρθωση λαιμού στη θεραπεία σας, μια μικρή τομή θα γίνει κάτω από το πηγούνι.

Μέσω αυτών των τομών, γίνεται στήριξη των υποκείμενων μυών του προσώπου και του λαιμού. Το λίπος επανατοποθετείται ή μεταφέρεται όπου χρειάζεται και το περιττό δέρμα αφαιρείται και επανασυρράπτεται για να δημιουργηθεί ξανά το περίγραμμα και η νεανική όψη.