Γυναικομαστία
Βασικές πληροφορίες
  • Διάρκεια επέμβασης: 1-2 ώρες
  • Διάρκεια νοσηλείας: 1 ήμερα
  • Αναισθησία: γενική
  • Αποθεραπεία: μερικές ημέρες

Η γυναικομαστία είναι μία πάθηση που επηρεάζει τους άνδρες και προκαλεί την αύξηση του λιπώδους ιστού και/ή του μαζικού αδένα, στο ανδρικό στήθος.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί μία αφύσικη θηλυκή εμφάνιση στο στήθος και μπορεί να είναι πηγή συναισθηματικής δυσφορίας.

Η γυναικομαστία μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία φαρμάκων και ιατρικών καταστάσεων ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνει σε κατά τα άλλα υγιείς άνδρες χωρίς κάποια υποκείμενη νόσο.

Ο ιατρός θα σας συστήσει την κατάλληλη για το πρόβλημα σας χειρουργική λύση, με σκοπό να ανακτήσετε την χαμένη αυτοπεποίθηση σας.

Ιδανικοί υποψήφιοι για χειρουργική επέμβαση γυναικομαστίας είναι άνδρες οι οποίοι:

  • Έχουν περιττό λίπος/δέρμα ή υπερτροφία του μαζικού αδένα.
  • Νοιώθουν άβολα με την εμφάνιση του στήθους τους και συχνά απέχουν από ορισμένες δραστηριότητες.
  • Έχουν αποτύχει να μειώσουν το μέγεθος του στήθους τους μέσω της άσκησης και της διατροφής.

Σχετικά με τη διαδικασία

Ο ιατρός εκτελεί τις χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτική κλινικη πλήρως εξοπλισμένη. Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει 1-2 ώρες και εξαρτάται από την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί.

Αναισθησία για Γυναικομαστία

Ο ιατρός σε συνεργασία με έναν αναισθησιολόγο θα χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη αναισθησία για να είστε άνετοι και ασφαλείς κατά τη διάρκεια της επέμβασης σας.

Τομές και τοποθέτηση εμφυτεύματος

Η χειρουργική επέμβαση της γυναικομαστίας γίνεται με διάφορους τρόπους.

Λιποαναρρόφηση μόνο: σε περίπτωση που το πρόβλημα οφείλεται κυρίως σε λιπώδη ιστό, ο ιατρός θα κάνει πολλές μικρές τομές σε φυσικές πτυχές του θωρακικού τοιχώματος ώστε να μπορέσει να κάνει την λιποαναρρόφηση.

Μόνο με εκτομή: Η απευθείας εκτομή χρησιμοποιείται όταν ο πλεονάζων ιστός είναι πιο ινώδης και αδενικής φύσεως. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται επίσης εάν οι θηλές χρειάζονται επανατοποθέτηση στη σωστή θέση ή αν ακόμη χρειάζεται να αφαιρεθεί περιττό δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο η τομή γίνεται περιμετρικά της θηλαίας άλω.

Συνδυασμός: πολλές φορές χρειάζεται ο συνδυασμός της λιποαναρρόφησης και της εκτομής για την επίλυση του προβλήματος.

Ο ιατρός θα χρησιμοποιήσει μία από τις παραπάνω τεχνικές για να μειώσει το μέγεθος του στήθους σας και να βελτιώσει το περίγραμμα του θωρακικού τοιχώματός σας.

Ανάρρωση και αποτελέσματα

Η διάρκεια της ανάρρωσης εξαρτάται από άτομο σε άτομο και από την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί.

Είναι φυσικό μετά την επέμβαση να περιμένουμε κάποιους μώλωπες, οίδημα και μούδιασμα της περιοχής.

Οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μέσα σε λίγες ημέρες και μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μέσα σε μία εβδομάδα.

Ο ιατρός θα σας συμβουλέψει να απέχετε από έντονη δραστηριότητα για αρκετές εβδομάδες μετά την επέμβαση σας και θα σας καθοδηγήσει επίσης για τον κατάλληλο τύπο του ενδύματος υποστήριξης που μπορεί να είναι αναγκαίο να φοράτε για την ελαχιστοποίηση του οιδήματος.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον ιατρό για να συζητήσετε περαιτέρω απορίες που μπορεί να έχετε και να σας προτείνει την κατάλληλη μέθοδο θεραπείας για εσάς.