Γυναικομαστία Θεσσαλονίκη Γυναικομαστία Θεσσαλονίκη
Χρόνος1-2 ώρες
Επίπεδο ΠόνουΜέτριο
ΤεχνικήΛιποαναρρόφηση / Εκτομή αδένα και δέρματος
ΑναισθησίαΕνσυνείδητη αναισθησία (Μέθη)
Κόστος
Διάρκεια αποθεραπείας2 εβδομάδες

Η γυναικομαστία είναι μία πάθηση που επηρεάζει τους άνδρες και προκαλεί την αύξηση του λιπώδους ιστού και/ή του μαζικού αδένα, στο ανδρικό στήθος. Η πάθηση αυτή αποτελεί την κύρια αιτία μιας αφύσικης θηλυκής εμφάνισης στο στήθος η οποία πιθανόν να είναι πηγή συναισθηματικής δυσφορίας. Η γυναικομαστία μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία φαρμάκων και ιατρικών καταστάσεων ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνει σε κατά τα άλλα υγιείς άνδρες χωρίς κάποια υποκείμενη νόσο. Ο γιατρός θα σας συστήσει την κατάλληλη για το πρόβλημα σας χειρουργική λύση, με σκοπό να ανακτήσετε την χαμένη αυτοπεποίθηση σας.

Ιδανικοί υποψήφιοι για χειρουργική επέμβαση γυναικομαστίας είναι άνδρες οι οποίοι:

  • Έχουν περιττό λίπος/δέρμα ή υπερτροφία του μαζικού αδένα.
  • Νιώθουν άβολα με την εμφάνιση του στήθους τους και συχνά απέχουν από ορισμένες δραστηριότητες.
  • Έχουν αποτύχει να μειώσουν το μέγεθος του στήθους τους μέσω της άσκησης και της διατροφής.

Σχετικά με τη διαδικασία

Ο γιατρός διενεργεί τις χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτική κλινική πλήρως εξοπλισμένη. Η διαδικασία έχει διάρκεια 1-2 ωρών και εξαρτάται από την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί.Αναισθησία για Γυναικομαστία

Ο γιατρός σε συνεργασία με τον αναισθησιολόγο θα χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη αναισθησία προκειμένου να είστε ασφαλείς κατά τη διάρκεια της επέμβασης σας.

Τομές και χειρουργική τεχνική

Η χειρουργική επέμβαση της γυναικομαστίας πραγματοποιείται με διάφορες τεχνικές. Μία από αυτές είναι η λιποαναρρόφηση στην περίπτωση που το πρόβλημα οφείλεται κυρίως σε λιπώδη ιστό. Ο γιατρός θα πραγματοποιήσει πολλές μικρές τομές σε φυσικές πτυχές του θωρακικού τοιχώματος έτσι ώστε να μπορέσει να διενεργήσει τη λιποαναρρόφηση. Μια ακόμα τεχνική αποτελεί η εκτομή. Η απευθείας εκτομή χρησιμοποιείται όταν ο πλεονάζων ιστός είναι πιο ινώδης και αδενικής φύσεως. Επίσης, η συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιείται στην περίπτωση που οι θηλές χρειάζονται επανατοποθέτηση στη σωστή θέση ή στην περίπτωση που χρειάζεται να αφαιρεθεί και περιττό δέρμα. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη τεχνική η τομή πραγματοποιείται  περιμετρικά της θηλαίας άλω. Τέλος, έχουμε και τον συνδυασμό των προαναφερθέντων τεχνικών καθώς πολλές φορές κρίνεται απαραίτητος ο συνδυασμός της λιποαναρρόφησης και της εκτομής για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος. Ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει μία από τις παραπάνω τεχνικές για να μειώσει το μέγεθος του στήθους σας και να βελτιώσει το περίγραμμα του θωρακικού τοιχώματός σας.

Ανάρρωση και αποτελέσματα

Η διάρκεια της ανάρρωσης εξαρτάται από άτομο σε άτομο και από την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί. Είναι φυσιολογικό μετά την επέμβαση να εμφανιστούν  κάποιοι μώλωπες, οίδημα και μούδιασμα της περιοχής. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες εντός ολίγων ημερών και μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους εντός μιας εβδομάδας. Ο γιατρός θα σας συμβουλέψει να απέχετε από έντονη δραστηριότητα για αρκετές εβδομάδες μετά την επέμβαση σας και θα σας καθοδηγήσει επαρκώς για τον καταλληλότερο τύπο ενδύματος υποστήριξης που ίσως είναι αναγκαίο να φοράτε για την ελαχιστοποίηση του οιδήματος. Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον γιατρό προκειμένου να συζητήσετε περαιτέρω απορίες που μπορεί να προκύψουν και να σας προτείνει την κατάλληλη μέθοδο θεραπείας για εσάς.

Τι προκαλεί τη γυναικομαστία;

Η γυναικομαστία Είναι ένα αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων όπως οι ορμονικές διαταραχές, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η χρήση στεροειδών και η παχυσαρκία. Παράλληλα παράγοντας ο οποίος μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση της γυναικομαστίας είναι η γενετική προδιάθεση και η χρήση ορισμένων φαρμάκων τα οποία κρίνονται ικανά να διαταράξουν την αναλογία μεταξύ τεστοστερόνης και οιστρογόνων.

Πού γίνονται οι χειρουργικές τομές στην επέμβαση της γυναικομαστίας;

Οι τομές για τη μείωση του μαστού πραγματοποιούνται στη θηλή και είναι δυσδιάκριτες.

Επιπλοκές γυναικομαστίας

Οι επιπλοκές σε μία επέμβαση γυναικομαστίας είναι κατά κύριο λόγο πολύ σπάνιες και όταν αυτές υπάρχουν αφορούν την ύπαρξη μικρού αιματώματος επιμόλυνσης ή και μικρού βαθμού ασυμμετρίες, αιμωδίες και υπαισθησίες στη θηλή.
Μπορείτε να ζητήσετε μία προσφορά από την φόρμα επικοινωνίας πατώντας το παρακάτω κουμπί!

| Ζητήστε ενδεικτικό κόστος


Σχετικά άρθρα