Κοιλιοπλαστική Θεσσαλονίκη Κοιλιοπλαστική Θεσσαλονίκη
Χρόνος2-2,5 ώρες
Επίπεδο ΠόνουΜέτριο
ΑναισθησίαΓενική Αναισθησία
Κόστος
Διάρκεια αποθεραπείαςΜόνιμο

Η κοιλιοπλαστική είναι η επέμβαση κατα την οποία αφαιρείται το περιττό δέρμα και λίπος από την κοιλιά και αποκαταστεί την αδυναμία του κοιλιακού τοιχώματος όπου αυτή υπάρχει, με σκοπό τη βελτίωση του συνολικού περιγράμματος της. Η πρόσφατη απώλεια βάρους, η κληρονομικότητα, η φυσική διαδικασία γήρανσης και μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, είναι παράγοντες που δύναται να προκαλέσουν συσσώρευση επιπλέον δέρματος και λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει τις πιο σύγχρονες τεχνικές για να προσφέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Ιδανικοί υποψήφιοι για κοιλιοπλαστική είναι ασθενείς που έχουν:

  • Περίσσεια δέρματος και λίπους.
  • Αδυναμία του κοιλιακού τοιχώματος και διάσταση των κοιλιακών μυών.
  • Χαλάρωση και ραγάδες της κοιλιακής περιοχής.

Η κοιλιοπλαστική δεν αποτελεί υποκατάστατο της απώλειας βάρους.

Σχετικά με τη διαδικασία

Ο γιατρός πραγματοποιεί τις χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτική κλινική πλήρως εξοπλισμένη. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 2-3 ώρες και εξαρτάται από την τεχνική που θα χρησιμοποιήσει και από την ανατομία του κάθε ασθενή.Αναισθησία

Ο γιατρός σε συνεργασία με τον αναισθησιολόγο θα χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη αναισθησία για να είστε ασφαλείς κατά τη διάρκεια της επέμβασης σας.

Τομές και τοποθέτηση εμφυτεύματος

Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται ο ιατρός θα σας προτείνει είτε την κλασική κοιλιοπλαστική είτε μια μίνι κοιλιοπλαστική, με ή χωρίς λιποαναρρόφηση. Στην κλασική κοιλιοπλαστική, η τομή πραγματοποιείται χαμηλά στην ηβική περιοχή, από το ένα οστό της πυέλου ως το άλλο περίπου. Μια δεύτερη τομή πραγματοποιείται γύρω από τον ομφαλό, με σκοπό την τοποθέτηση του στο σωστό σημείο. Η ακριβής θέση και ο σχεδιασμός της κατώτερης τομής μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ανατομία σας καθώς και την προτίμηση της ένδυσής σας. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να φέρετε μαζί σας ένα μαγιό ή ένα εσώρουχο της προτίμησής  σας προκειμένου να βοηθήσει στην σωστή τοποθέτηση της τομής. Σε μία μίνι κοιλιοπλαστική η τομή είναι επίσης χαμηλά στην ηβική περιοχή ,αλλά σημαντικά μικρότερη και συνήθως εκλείπει η τομή γύρω από τον ομφαλό. Αυτό το είδος κοιλιοπλαστικής προτείνεται κυρίως σε άτομα που χρήζουν μικρότερης εκτομής κοιλιακού δέρματος. Ανάλογα με την ανατομία και τους στόχους σας, ο γιατρός ενδέχεται να σας προτείνει και μία λιποαναρρόφηση σε συνδυασμό με την κοιλιοπλαστική σας, προκειμένου να βελτιωθεί η συνολική εικόνα της κοιλιακής χώρας. Ο ιατρός θα αφαιρέσει το περιττό λίπος και δέρμα έτσι ώστε να σφίξουν οι εσωτερικοί κοιλιακοί μυς και με αυτό τον τρόπο να δημιουργηθεί μια επίπεδη και καλλίγραμμη κοιλιά όπως ακριβώς την επιθυμείτε.

Ανάρρωση και αποτελέσματα

Η διάρκεια της ανάρρωσης εξαρτάται από τη διαδικασία της θεραπείας που θα ακολουθήσετε, καθώς επίσης  και ο χρόνος επούλωσης διαφέρει από άτομο σε άτομο. Είναι απολύτως φυσικό μετά την περάτωσης της επέμβασης να εμφανιστούν κάποιοι μώλωπες, οίδημα και μούδιασμα. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες σε διάστημα μερικών  ημερών και οι περισσότεροι μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους σε διάστημα μιας εβδομάδας. Ο γιατρός θα σας συμβουλέψει να απέχετε από έντονη δραστηριότητα για αρκετές εβδομάδες μετά το πέρας της επέμβασης σας και θα σας καθοδηγήσει επαρκώς για τον κατάλληλο τύπο του ενδύματος υποστήριξης που είναι αναγκαίο να φοράτε για την ελαχιστοποίηση οιδήματος και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων σας. Προγραμματίστε ένα ραντεβού με το γιατρό προκειμένου να συζητήσετε περαιτέρω απορίες που ενδέχεται να προκύψουν και να καταλήξετε στην καταλληλότερη μέθοδο θεραπείας για εσάς.

Θα έχω ουλές από τη χειρουργική επέμβαση;

Δυστυχώς οι ουλές της κοιλιοπλαστικής επεμβάσεις ένα αναπόφευκτες δεδομένης της επεμβατικής φύσης της διαδικασίας. Οι ουλές της κοιλιοπλαστικής μοιάζουν αρκετά με εκείνες της καισαρικής τομής (λεπτές και λευκές μετά την περίοδο επούλωσης) και συνήθως είναι καλά κρυμμένες πίσω από τη γραμμή του παντελονιού.

Ζω στο εξωτερικό, αλλά ενδιαφέρομαι να κάνω επέμβαση κοιλιοπλαστικής στην Ελλάδα. Αν έρθω για διακοπές, πόσες ημέρες χρειάζεται να μείνω;

Πολλά άτομα τα οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και προσπαθούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την διόρθωση κάποιων ατελειών στο σώμα τους. Ωστόσο, αυτό που κρίνεται απαραίτητο έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος είναι η άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό πριν την άφιξή σας στην Ελλάδα έτσι ώστε να προγραμματιστεί εγκαίρως η διαδικασία η οποία θα έχει τη δυνατότητα να οργανωθεί και να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε μία τυπική επέμβαση λιποαναρρόφησης στο διάστημα μιας εβδομάδας είναι αρκετό για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί και το άτομο να καταφέρει να ταξιδέψει. Βέβαια, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, αλλά και τη χρήση ενδεχομένως εξελιγμένων μεθόδων, μπορεί ακόμη και λιγότερος χρόνος από μια εβδομάδα να είναι αρκετός. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιστροφή στις δραστηριότητες μπορεί να είναι άμεση. Έτσι, το άτομο μπορεί να συνδυάσει τη διόρθωση της εικόνας του σώματος του συνεχίζοντας παράλληλα τις διακοπές του. Το ταξίδι με το αεροπλάνο δεν αντενδείκνυται ακόμη και αμέσως μετά το τέλος της επέμβασης. Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει ο υποψήφιος να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας για την επέμβαση όσο το δυνατόν συντομότερα μετά την αύξηση του.

Ποια εποχή του χρόνου (η ποιοι μήνες στο έτος) είναι κατάλληλοι για την επέμβαση της πλαστικής κοιλιάς;

Κοιλιοπλαστικής μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η επέμβαση μπορεί να καθοριστεί βάσει των υποχρεώσεων σας, ωστόσο, το καλύτερο θα ήταν να πραγματοποιήσετε μία τέτοια επέμβαση την περίοδο όπου έχετε τις λιγότερες δυνατές υποχρεώσεις με την εργασία ή την κοινωνική σας ζωή.
Μπορείτε να ζητήσετε μία προσφορά από την φόρμα επικοινωνίας πατώντας το παρακάτω κουμπί!

| Ζητήστε ενδεικτικό κόστος


Σχετικά άρθρα