Κοιλιοπλαστική
Βασικές πληροφορίες
  • Διάρκεια επέμβασης: 2-3 ώρες
  • Αναισθησία: γενική
  • Αποθεραπεία: μερικές ημέρες

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση  στην οποία αφαιρείται το περιττό δέρμα και λίπος από την κοιλιά και αποκαταστεί την αδυναμία του κοιλιακού τοιχώματος όπου υπάρχει, με σκοπό τη βελτίωση του συνολικού περιγράμματος της.

Μια εγκυμοσύνη, πρόσφατη απώλεια βάρους, η κληρονομικότητα ή η φυσική διαδικασία γήρανσης μπορούν να προκαλέσουν συσσώρευση επιπλέον δέρματος και λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, ο ιατρός θα χρησιμοποιήσει τις πιο σύγχρονες τεχνικές για να προσφέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Μια εγκυμοσύνη, πρόσφατη απώλεια βάρους, η κληρονομικότητα ή η φυσική διαδικασία γήρανσης μπορούν να προκαλέσουν συσσώρευση επιπλέον δέρματος και λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, ο ιατρός θα χρησιμοποιήσει τις πιο σύγχρονες τεχνικές για να προσφέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Ιδανικοί υποψήφιοι για κοιλιοπλαστική είναι ασθενείς που έχουν:

  • Περίσσεια  δέρματος και λίπους.
  • Αδυναμία του κοιλιακού τοιχώματος και διάσταση των κοιλιακών μυών.
  • Χαλάρωση και ραγάδες της κοιλιακής περιοχής.

Η κοιλιοπλαστική δεν αποτελεί υποκατάστατο της απώλειας βάρους.

Σχετικά με τη διαδικασία

Ο ιατρός εκτελεί τις χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτική κλινική πλήρως εξοπλισμένη. Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει 2-3 ώρες , εξαρτάται από την τεχνική που θα χρησιμοποιήσει και από την ανατομία του κάθε ασθενή.

Αναισθησία

Ο ιατρός σε συνεργασία με έναν αναισθησιολόγο θα χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη αναισθησία για να είστε άνετοι και ασφαλείς κατά τη διάρκεια της επέμβασης σας.

Τομές και τοποθέτηση εμφυτεύματος

Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται ο ιατρός θα σας προτείνει είτε την κλασσική κοιλιοπλαστική ή μια μίνι κοιλιοπλαστική, με ή χωρίς λιποαναρρόφηση.

Στην κλασσική κοιλιοπλαστική, η τομή είναι χαμηλά στην ηβική περιοχή, από το ένα οστό της πυέλου ως το άλλο περίπου.

Μια δεύτερη τομή γίνεται γύρω από τον ομφαλό, με σκοπό την τοποθέτηση του στο σωστό σημείο.

Η ακριβής θέση και ο σχεδιασμός της κατώτερης τομής μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ανατομία σας καθώς και την προτίμηση της ένδυσής σας.

Ο ιατρός μπορεί να σας ζητήσει να φέρετε ένα μαγιώ ή ένα εσώρουχο που προτιμάτε, προκειμένου να βοηθήσει στην σωστή τοποθέτηση της τομής.

Σε μία μίνι κοιλιοπλαστική η τομή είναι επίσης χαμηλά στην ηβική περιοχή,αλλά σημαντικά μικρότερη και συνήθως δεν υπάρχει τομή γύρω από τον ομφαλό.

Αυτό το είδος κοιλιοπλαστικής προτείνετε κυρίως σε άτομα που χρήζουν μικρότερης εκτομής μοιλιακού δέρματος.

Ανάλογα με την ανατομία και τους στόχους σας, ο ιατρός μπορεί να σας προτείνει και μία λιποαναρρόφηση σε συνδυασμό με την κοιλιοπλαστική σας, προκειμένου να βελτιωθεί η συνολική εικόνα της κοιλιάς.

Ο ιατρός θα αφαιρέσει το περιττό λίπος και δέρμα ώστε να σφίξουν οι εσωτερικοί κοιλιακοί μυς και με αυτό τον τρόπο να δημιουργηθεί μια επίπεδη και καλλίγραμμη κοιλιά όπως την επιθυμείτε.

Ανάρρωση και αποτελέσματα

Η διάρκεια της ανάρρωσης εξαρτάται από τη διαδικασία της θεραπείας που θα ακολουθήσετε, επίσης ο χρόνος επούλωσης διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Είναι φυσικό μετά την επέμβαση να περιμένουμε κάποιους μώλωπες, οίδημα και μούδιασμα.

Οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μέσα σε λίγες ημέρες και οι περισσότεροι μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία μέσα σε μία εβδομάδα.

Ο ιατρός θα σας συμβουλέψει να απέχετε από έντονη δραστηριότητα για αρκετές εβδομάδες μετά την επέμβαση σας και θα σας καθοδηγήσει επίσης για τον κατάλληλο τύπο του ενδύματος υποστήριξης που είναι αναγκαίο να φοράτε για την ελαχιστοποίηση οιδήματος και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων σας.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον ιατρό για να συζητήσετε περαιτέρω απορίες που μπορεί να έχετε και να σας προτείνει την κατάλληλη μέθοδο θεραπείας για εσάς.