Μειωτική Στήθους Θεσσαλονίκη Μειωτική Στήθους Θεσσαλονίκη
Χρόνος2-3 ώρες
ΑναισθησίαΓενική αναισθησία
Κόστος€ € €
Διάρκεια αποθεραπείαςΜερικές ημέρες

Η μειωτική στήθους είναι μια επέμβαση που δίνει λύση σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν γυναίκες με υπερβολικά μεγάλο και βαρύ στήθος. Με τη σμίκρυνση των μαστών, οι ασθενείς αποκτούν ένα φυσικό και ανάλογο με το σώμα στήθος, βελτιώνοντας σημαντικά την ψυχική υγεία και την αυτοπεποίθηση τους.

Ιδανικοί υποψήφιοι για μειωτική στήθους

Η μειωτική στήθους είναι η κατάλληλη επέμβαση για γυναίκες που αντιμετωπίζουν τα παρακάτω ιατρικά προβλήματα:

  • Ασυμμετρία μαστών, ανισομαστία ή μαστούς δυσανάλογα μεγάλους σε σχέση με το σώμα(εκ γενετής ή μετά από εγκυμοσύνη και θηλασμό).
  • Πόνους στον αυχένα και την πλάτη, που μπορεί να συνοδεύονται από τάση για κύφωση ή αλλοιώσεις στην σπονδυλική στήλη, όπως σπονδυλολίσθηση.
  • Δύσπνοια, κυρίως κατά τον ύπνο.
  • Μούδιασμα στα χέρια.
  • Συχνούς ερεθισμούς, μυκητιάσεις ή φλεγμονές στην υπομάστιο περιοχή και στα σημεία που εφάπτονται με τον στηθόδεσμο.

Για να πραγματοποιηθεί η επέμβαση μειωτικής στήθους, είναι απαραίτητο να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μαστών. Ιδανικά, η μειωτική στήθους πραγματοποιείται μετά το πέρας της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, καθώς αποτελούν παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν την μορφή και το μέγεθος των μαστών.

Προετοιμασία

Πριν από την επέμβαση της σμίκρυνσης στήθους, ανάλογα με την κρίση του ιατρού πραγματοποιούνται κάποιες εξετάσεις, κυρίως αιματολογικές ή μαστογραφία. Επιπλέον είναι απαραίτητη η διακοπή του καπνίσματος και η κατανάλωση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Η επέμβαση

Κατά την επέμβαση της σμίκρυνσης στήθους, ο ιατρός αφαιρεί το πλεονάζον λίπος, δέρμα και αδένα, κυρίως από το κάτω και έξω μέρος του μαστού, μειώνοντας ταυτόχρονα και την πιθανότητα εμφάνισης κακοήθους όγκου. Έπειτα, σμιλεύει εκ νέου το στήθος, επανατοποθετώντας την θηλή σε νέα θέση, υψηλότερα από πριν, πάντα σε αναλογία με το σχήμα των μαστών. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 2-3 ώρες.

Η μειωτική στήθους, αν το κρίνει ο ιατρός, μπορεί να συνδυαστεί με ανόρθωση στήθους, αλλά και μικρής έκτασης λιποαναρρόφηση για καλύτερα αποτελέσματα.

Τεχνικές μειωτικής στήθους

Για τη μειωτική στήθους χρησιμοποιούνται 3 διαφορετικές τεχνικές, ανάλογα με την τομή που χρησιμοποιεί ο ιατρός.

  • Μια κυκλική τομή γύρω από την θηλή.
  • Κάθετη τομή: μια κυκλική τομή γύρω από τη θηλή με κάθετη προέκταση
  • Ανεστραμμένο Τ: μια κυκλική τομή γύρω από τη θηλαία άλω με κάθετη προέκταση σε συνδυασμό με υπομάστιο τομή.

Αναισθησία

Η επέμβαση σμίκρυνσης στήθους γίνεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων με γενική αναισθησία, την οποία θα ορίσει ο ιατρός σε συνεργασία με έναν αναισθησιολόγο, με γνώμονα την άνεση και την ασφάλεια του ασθενή κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Μετεγχειρητικά

Οι ασθενείς της μειωτικής στήθους χρειάζεται να νοσηλευθούν μια 1 ημέρα, κατά την οποία τοποθετούνται παροχετεύσεις. Για τα πρώτα 24ωρα είναι απαραίτητη η περίδεση ή ένας πολύ καλός αθλητικός στηθόδεσμος, και η χορήγηση προληπτικής αντιβιοτικής αγωγής, καθώς υπάρχει οίδημα.

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες, ενώ τα ράμματα εάν χρησιμοποιηθούν μη απορροφήσιμα αφαιρούνται μετά από 15-20 ημέρες.

Όπως όλες οι επεμβάσεις, έτσι και η μειωτική στήθους συνοδεύεται από κάποιες ενοχλήσεις που μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία, λόγω του φυσιολογικού οιδήματος που δημιουργείται μετά την επέμβαση. Σίγουρα πρόκειται για πόνους αντιμετωπίσιμους με την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Αποτέλεσμα και αποθεραπεία

Το τελικό αποτέλεσμα της μειωτικής στήθους είναι φανερό άμεσα αλλα το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σε 4-6 μήνες. Οι ουλές είναι αρκετά εμφανείς τους πρώτους 3 μήνες, προοδευτικά εξασθενούν, αλλά δεν εξαλείφονται ποτέ πλήρως. Ωστόσο, δεν θα είναι ορατές όταν φοράτε στηθόδεσμο ή μαγιό.

Καθώς η διαδικασία της μειωτικής στήθους επεμβαίνει και στον αδένα του μαστού, υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστεί η ικανότητα θηλασμού. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από την μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί τις ιδιαιτερότητες του ασθενή.

Μετά την επέμβαση οι ασθενείς θα βιώσουν σημαντικές διαφορές στην καθημερινότητά τους. Θα μπορούν να συμμετέχουν απρόσκοπτα σε αθλητικές δραστηριότητες και να βρίσκουν ευκολότερα στηθόδεσμους και ρούχα που ταιριάζουν στο σώμα τους.

Αν δε μεσολαβήσουν αυξομειώσεις βάρους και εγκυμοσύνη, το αποτέλεσμα μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά είναι αναμενόμενο το στήθος να συνεχίζει να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.

Κόστος μειωτικής στήθους

Το κόστος της μειωτικής στήθους εξαρτάται από την μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί και βασίζεται στις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή. Συμπληρωματικά, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το κόστος της νοσηλείας, τυχόν ιατρικών εξετάσεων που θα απαιτηθούν πριν ή μετά την επέμβαση και της φαρμακευτικής αγωγής.
Μπορείτε να ζητήσετε μία προσφορά από την φόρμα επικοινωνίας πατώντας το παρακάτω κουμπί!

| Ζητήστε ενδεικτικό κόστος


Σχετικά άρθρα