Βλεφαροπλαστική Θεσσαλονίκη Βλεφαροπλαστική Θεσσαλονίκη
Χρόνος1,5 ώρα
Επίπεδο ΠόνουΜικρό
Διάρκεια αποτελέσματοςΠάνω από 10 χρόνια
ΤεχνικήΆνω και κάτω βλεφαροπλαστική
ΑναισθησίαΤοπική νάρκωση και μέθη
Κόστος€ € €
Διάρκεια αποθεραπείας1-2 Εβδομάδες

Η βλεφαροπλαστική είναι η καταλληλότερη επέμβαση για να επαναφέρουμε στα μάτια τη νεανική και ξεκούραστη όψη η οποία φθίνει όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου. Σημαντικοί παράγοντες όπως η γήρανση, η κληρονομικότητα, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το άγχος και το στρές, το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, αλλά και οι διαταραχές του θυρεοειδή, έχουν ως αποτέλεσμα τη σταδιακή χαλάρωση των βλεφάρων. Επεμβαίνοντας στα άνω ή στα κάτω βλέφαρα, ή ακόμα και στα δύο ταυτόχρονα, μπορούμε να βελτιώσουμε τη γενικότερη εικόνα των ματιών, συμβάλλοντας παράλληλα και στην αποκατάσταση προβλημάτων της όρασης.

Ιδανικοί υποψήφιοι για βλεφαροπλαστική

Ιδανικοί υποψήφιοι για βλεφαροπλαστική είναι όσοι εντοπίζουν σημάδια χαλάρωσης στα άνω και κάτω βλέφαρα όπως:

  • Σακούλες στο κάτω βλέφαρο.
  • Χαλάρωση και πλεονάζον δέρμα στο άνω βλέφαρο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πτυχώσεις. Οι πτυχώσεις αλλάζουν το σχηματισμό του άνω βλεφάρου, εμποδίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις, την όραση.
  • Οιδηματώδη (φουσκωμένα) άνω και κάτω βλέφαρα, εξαιτίας εναποθέσεων λίπους.
  • Χαλάρωση του κάτω βλεφάρου, σε βαθμό που γίνεται ορατός ο εσωτερικός λευκός ιστός που βρίσκεται κάτω από την ίριδα.

Η επέμβαση

Κατά την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής, ο γιατρός αφαιρεί το πλεονάζον δέρμα και περιοφθαλμικό λίπος από το άνω ή κάτω βλέφαρο, ενώ, αν κριθεί απαραίτητο, επεμβαίνει και στο μυ του άνω βλεφάρου. Η διαδικασία είναι σχετικά γρήγορη, με μέγιστη διάρκεια 1,5 ώρα.Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρων

Κατά τη βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων, ο ιατρός πραγματοποιεί τομή κατά μήκος του βλεφάρου, στην φυσική πτύχωση του, αφαιρώντας ή επανατοποθετώντας το λίπος, συσφίγγοντας τον μύ και αφαιρώντας το πλεονάζον δέρμα.

Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρων

Κατά τη βλεφαροπλαστική των κάτω βλεφάρων, ο γιατρός έχει την επιλογή, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του ασθενή, να χρησιμοποιήσει κατά την επέμβαση 2 διαφορετικές τεχνικές, κάνοντας τομή:

  • Στην εσωτερική πλευρά του κάτω βλεφάρου (κατά μήκος του επιπεφυκότα). Αυτή η τεχνική έχει το πλεονέκτημα της μη ύπαρξης εξωτερικών ουλών, όμως ενδείκνυται αυστηρά και μόνο για την αφαίρεση λίπους.
  • Κατά μήκος του κάτω βλεφάρου, 1-2 χιλιοστά κάτω από τις βλεφαρίδες.

Αναισθησία

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής γίνεται, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του ασθενή, είτε με ολική νάρκωση, είτε με τοπική νάρκωση και μέθη. Η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί,  θα επιλεχθεί από τον ιατρό σε συνεργασία με τον ασθενή με γνώμονα την άνεση και την ασφάλεια του κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Μετεγχειρητικά

Η βλεφαροπλαστική είναι επέμβαση που δεν απαιτεί νοσηλεία. Ο ασθενής, ωστόσο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός τα πρώτα 24ωρα, ενώ κρίνεται απαραίτητη η χρήση γυαλιών ηλίου για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Η επανέναρξη των καθημερινών δραστηριοτήτων είναι εφικτή σε 7-8 ημέρες. Τέλος, θα χρειαστεί ένα διάστημα  5-7 ημερών για την υποχώρηση του οιδήματος και την απορρόφηση ή αφαίρεση των ραμμάτων, όπου υπάρχουν.

Αποτέλεσμα και αποθεραπεία

Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται αντιληπτό σε 2 περίπου μήνες και είναι μακροχρόνιο με την κατάλληλη φροντίδα κατά της ηλιακής ακτινοβολίας. Παρόλα αυτά, είναι αναμενόμενο τα βλέφαρα να συνεχίσουν να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Οι ουλές από την βλεφαροπλαστική είναι ιδιαίτερα διακριτικές και αναμένεται εντός 12 μηνών να είναι σχεδόν αόρατες.

Κόστος βλεφαροπλαστικής

Το κόστος της βλεφαροπλαστικής εξαρτάται κατά βάση από την μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή. Συμπληρωματικά, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το κόστος της φαρμακευτικής αγωγής και των ιατρικών εξετάσεων που θα απαιτηθούν πριν ή μετά την επέμβαση

Τι είναι η ανόρθωση βλεφάρων;

Όταν η θέση των άνω βλεφάρων είναι πιο χαμηλά από το φυσιολογικό, κάτι που μπορεί να οφείλεται στη φυσική φθορά του χρόνου, το σύγχρονο τρόπο ζωής, σε μυασθένεια κτλ., μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες τεχνικές για την ανόρθωση τους. Η αντιμετώπιση της πτώσης του βλεφάρου γίνεται με βλεφαροπλαστική ή άλλες μεθόδους, όπως για παράδειγμα αναίμακτη βλεφαροπλαστική με το fractional laser CO2.

Υπάρχει πόνος κατά την διάρκεια της επέμβασης;

Για την αναίμακτη βλεφαροπλαστική με to fractional CO2 laser χρησιμοποιείται μόνο αναισθητική κρέμα. Η τεχνική που εφαρμόζεται δεν προκαλεί πόνο ούτε κατά τη διάρκεια αλλά ούτε και μετά την εφαρμογή.
Μπορείτε να ζητήσετε μία προσφορά από την φόρμα επικοινωνίας πατώντας το παρακάτω κουμπί!

| Ζητήστε ενδεικτικό κόστος


Σχετικά άρθρα