αυξητικη-χειλιων
Βασικές πληροφορίες
 • Φυσικό αποτέλεσμα
 • Ανώδυνη Θεραπεία

Η αυξητική χειλιών είναι ιατρικός όρος που αναφέρεται σε επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους με μόνιμο ή παροδικό αποτέλεσμα, που χρησιμοποιούνται για την αισθητική διόρθωση και αύξηση των χειλιών. Η αυξητική χειλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, προδίδοντας μια νέα εικόνα στα χείλη, εναρμονισμένη με τις αναλογίες του προσώπου και τις προσδοκίες του ατόμου. Αποτελεί μια γρήγορη, ανώδυνη, ασφαλή και αποτελεσματική διαδικασία, αρκεί να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο ιατρό.

Ιδανικοί υποψήφιοι για αυξητική χειλιών

Οι ιδανικοί υποψήφιοι για αυξητική χειλιών είναι άτομα που επιθυμούν να διορθώσουν, να μεγαλώσουν και να τονίσουν τα φυσικά χείλη τους, τα οποία εμφανίζουν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 • Μικρό μέγεθος ή όγκο χειλιών
 • Απώλεια όγκου ή χαλάρωση των χειλιών εξαιτίας της γήρανσης
 • Ασυμμετρία
 • Χαλάρωση και ρυτίδες στο δέρμα που βρίσκεται γύρω από τα χείλη

Μέθοδοι αυξητικής χειλιών

Η αυξητική χειλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω τεσσάρων διαφορετικών μεθόδων, τριών ελάχιστα επεμβατικών και μιας επεμβατικής, ανάλογα με την ανατομία των χειλιών και τις ιδιαιτερότητες και επιθυμίες του ασθενή σε σχέση με το αποτέλεσμα:

 1. Αυξητική χειλιών με υαλουρονικό οξύ (fillers)
  Η αυξητική χειλιών με υαλουρονικό οξύ είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία όπου πραγματοποιείται έγχυση υαλουρονικού οξέος στα χείλη μέσω ένεσης. Είναι μια ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία, διάρκειας 20 με 30 λεπτών, η οποία μπορεί να διορθώσει ατέλειες στο σχήμα και το μέγεθος των χειλιών σταδιακά, προσδίδοντας φυσικό αποτέλεσμα. Η αυξητική χειλιών με υαλουρονικό οξύ πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία μέσα σε μία ή περισσότερες συνεδρίες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσα σε 2 εβδομάδες και διαρκεί περίπου 9 έως 12 μήνες.
 2. Αυξητική χειλιών με λιπομεταφορά
  Η αυξητική χειλιών με λιπομεταφορά είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που μοιάζει με αυτή των fillers υαλουρονικού οξέος, όπου πραγματοποιείται λιπομεταφορά (μεταμόσχευση λίπους) από ένα ή περισσότερα σημεία του σώματος(συνήθως από την κοιλιακή χώρα) στα χείλη.

Αναισθησία αυξητικής χειλιών

Η αυξητική χειλιών πραγματοποιείται στην πλειονότητα των περιπτώσεων με την εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας.

Μετά την αυξητική χειλιών

Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα. Μπορεί να υπάρχει μικρό οίδημα στην περιοχή.

Κόστος αυξητικής χειλιών

Το κόστος της αυξητική χειλιών εξαρτάται από την μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί και βασίζεται στις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή. Επίσης το κόστος εξαρτάται από τη μάρκα του υαλουρονικού οξέος και την ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί.