Βραχιονοπλαστική Θεσσαλονίκη Βραχιονοπλαστική Θεσσαλονίκη
Χρόνος1,5-2 ώρες
Επίπεδο ΠόνουΜέτριο
Διάρκεια αποτελέσματοςΜόνιμο
ΤεχνικήΤομή κατά μήκος του εσωτερικού μέρους του μπράτσου
ΑναισθησίαΤοπική νάρκωση και μέθη / γενική αναισθησία
Κόστος€ € €
Διάρκεια αποθεραπείας2-3 εβδομάδες

Η βραχιονοπλαστική είναι μια επέμβαση ανόρθωσης του βραχίονα και εστιάζει στη διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος, της αφαίρεσης του λίπους και την αποκατάσταση της σφριγηλότητας στην περιοχή των μπράτσων. Τα μπράτσα με την πάροδο των χρόνων ή μετά από μεγάλη απώλεια βάρους έχουν την τάση να χαλαρώνουν. Ο γιατρός χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές για να απομακρύνει το περιττό δέρμα και λίπος, με σκοπό να σας προσφέρει πιο σφιχτά και καλλίγραμμα μπράτσα.

Ιδανικοί υποψήφιοι για βραχιονοπλαστική

Οι ιδανικοί υποψήφιοι για βραχιονοπλαστική είναι άτομα που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα χαλάρωσης στα μπράτσα, είτε εξαιτίας κληρονομικότητας, είτε γήρανσης, είτε εξαιτίας μεγάλης απώλειας βάρους που προέκυψε έπειτα από δίαιτα και άσκηση ή προηγούμενη  χειρουργική επέμβαση παχυσαρκίας. Η βραχιονοπλαστική δεν ενδείκνυται σε άτομα με παχυσαρκία και σε άτομα που βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία απώλειας βάρους, καθώς το αποτέλεσμα της δεν μπορεί να διατηρηθεί σταθερό.

Η επέμβαση

Κατά την επέμβαση της βραχιονοπλαστικής, ο ιατρός αφαιρεί το πλεονάζον δέρμα. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, ενδέχεται να χρειαστεί και λιποαναρρόφηση. Η διαδικασία έχει διάρκεια 1,5-2 ώρες.Τεχνικές βραχιονοπλαστικής

Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος χαλάρωσης και τις ιδιαιτερότητες του ασθενή, κατά βάση χρησιμοποιούνται 3 διαφορετικές τεχνικές:

  • Με μια μικρού μεγέθους καμπυλωτή τομή στην περιοχή της μασχάλης. Η συγκεκριμένη τεχνική είναι ιδανική για ασθενείς με μικρό ποσοστό χαλάρωσης.
  • Με μια τομή κατά μήκος του πίσω μέρους του μπράτσου, η οποία εκτείνεται από τη μασχάλη μέχρι τον αγκώνα.
  • Με μια τομή κατά μήκος του εσωτερικού μέρους του μπράτσου, η οποία εκτείνεται από τη μασχάλη μέχρι τον αγκώνα.

Αναισθησία

Η βραχιονοπλαστική διενεργείται, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του ασθενούς, είτε με τοπική νάρκωση και μέθη, είτε με γενική αναισθησία. Η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί, θα επιλεχθεί από τον γιατρό σε συνεργασία με τον αναισθησιολόγο, με γνώμονα την άνεση και την ασφάλεια του ασθενούς κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Μετεγχειρητικά

Μετά την επέμβαση της βραχιονοπλαστικής, ενδέχεται να τοποθετηθούν παροχετεύσεις, οι οποίες αφαιρούνται μετά από 24 ώρες. Για τις πρώτες 3 εβδομάδες κρίνεται απαραίτητη η χρήση ελαστικής περίδεσης καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας για την προστασία των βραχιόνων, ενώ για τις επόμενες 3 εβδομάδες συνίσταται η χρήση της ελαστικής περίδεσης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Αποτέλεσμα και αποθεραπεία

Το αποτέλεσμα της βραχιονοπλαστικής είναι άμεσα ορατό και ο βραχίονας αναμένεται να αποκτήσει την τελική του όψη εντός διαστήματος 6 μηνών. Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες εντός της πρώτης εβδομάδας, ενώ μπορούν να ασχοληθούν με χειρωνακτικές εργασίες 2 εβδομάδες μετά από την επέμβαση. Οι ουλές είναι αρκετά εμφανείς τους πρώτους 3 μήνες, ωστόσο, προοδευτικά και με την κατάλληλη φροντίδα εξασθενούν, παρόλα αυτά δεν εξαλείφονται ποτέ πλήρως. Αν δε μεσολαβήσουν αυξομειώσεις βάρους, το αποτέλεσμα της βραχιονοπλαστικής μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια.

Κόστος βραχιονοπλαστικής

Το κόστος της βραχιονοπλαστικής εξαρτάται από την μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί και βασίζεται στις ιδιαιτερότητες του ασθενούς. Συμπληρωματικά, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το κόστος της νοσηλείας,της φαρμακευτικής αγωγής και τυχόν ιατρικών εξετάσεων που θα απαιτηθούν πριν ή μετά την επέμβαση.

Τα αποτελέσματα της βραχιονοπλαστικής είναι μόνιμα;

Υπό την βασική προϋπόθεση ότι ο ασθενής θα διατηρήσει το σωματικό του βάρος σχετικά σταθερό τα αποτελέσματα της βραχιονοπλαστικη σε επεμβάσεις είναι μακροχρόνια και μόνιμου χαρακτήρα. Τέλος ο ασθενής θα πρέπει να λάβει υπόψη τη διαδικασία της γήρανσης θα συνεχιστεί και η χαλάρωση του δέρματος θα αυξηθεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, η διαδικασία γήρανσης θα ξεκινήσει από ένα πολύ καλύτερο σημείο.

Η βραχιονοπλαστική αφήνει ουλές;

Ναι, η βραχιονοπλαστική θα αφήσει μια μόνιμη ουλή, αλλά ένας εξειδικευμένος χειρουργός θα προσπαθήσει να την κρύψει όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι ουλές μπορεί να διαρκέσουν μερικούς μήνες, μέχρι να εξομαλυνθούν.
Μπορείτε να ζητήσετε μία προσφορά από την φόρμα επικοινωνίας πατώντας το παρακάτω κουμπί!

| Ζητήστε ενδεικτικό κόστος


Σχετικά άρθρα