Ανόρθωση Λαιμού Θεσσαλονίκη Ανόρθωση Λαιμού Θεσσαλονίκη
Χρόνος1,5-2 ώρες
Επίπεδο ΠόνουΜικρό
Διάρκεια αποτελέσματος10-12 χρόνια
ΤεχνικήΛίφτινγκ +/- Λιποαναρρόφηση
ΑναισθησίαΤοπική αναισθησία / Ενσυνείδητη αναισθησία (Μέθη)
Κόστος€ € €
Διάρκεια αποθεραπείας2 εβδομάδες

Ο λαιμός αποτελεί ένα από τα πιο εκτεθειμένα και ταυτόχρονα ένα από τα πιο ευπαθή σημεία του σώματος σε συνδυασμό με την πάροδο του χρόνου. Για αυτόν το λόγο η χαλάρωση και οι ρυτίδες κάνουν την εμφάνιση τους από πολύ νωρίς. Σε αυτό συμβάλλουν, η ηλιακή έκθεση, οι αυξομειώσεις βάρους, η προδιάθεση και φυσικά η βαρύτητα. Η ανόρθωση λαιμού ή αλλιώς το λίφτινγκ λαιμού, βελτιώνει σημαντικά την όψη των ορατών σημαδιών γήρανσης στο λαιμό και το περίγραμμα του προσώπου. Πραγματοποιώντας ανόρθωση λαιμού, δημιουργείται ένα ομοιόμορφο και καλαίσθητο περίγραμμα προσώπου, ιδιαίτερα στην περιοχή της κάτω γνάθου.

Εκτεταμένο και μικρής έκτασης λίφτινγκ λαιμού

Η ανόρθωση λαιμού επεμβαίνει αποκαθιστώντας το δέρμα στην περιοχή του λαιμού, το οποίο είναι εκ γενετής πολύ λεπτό και ελαστικό, έτσι  ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες κινητικές ανάγκες της περιοχής λαιμού – προσώπου. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της χαλάρωσης, το λίφτινγκ λαιμού μπορεί να είναι εστιασμένο σε μικρότερο ή πιο εκτεταμένο σημείο. Ένα εκτεταμένο λίφτινγκ λαιμού μπορεί να συνδυαστεί και με λίφτινγκ προσώπου και παράλληλα να συνοδευτεί από λιποαναρρόφηση στην περιοχή κάτω από το πηγούνι.

Ιδανικοί υποψήφιοι για ανόρθωση λαιμού

Οι ιδανικοί υποψήφιοι για ανόρθωση λαιμού είναι όσοι αντικρίζουν σημάδια γήρανσης όπως:

  • Εναποθέσεις λίπους στο πηγούνι, το επονομαζόμενο «διπλοσάγονο» ή «προγούλι».
  • Χαλάρωση που έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να παρουσιάζει πτυχώσεις κατά την κίνηση του λαιμού.
  • Χαλάρωση των μυών του λαιμού που έχει ως αποτέλεσμα να εξέχουν κατά την κίνηση του λαιμού.

Η επέμβαση

Κατά την διάρκεια της επέμβασης του λίφτινγκ λαιμού μέσω τομών που είναι καλά κρυμμένες πραγματοποιείται ανακατανομή των ιστών της περιοχής ώστε να αποκατασταθεί η σφριγηλότητα του δέρματος και του περιγράμματος του προσώπου. Παράλληλα πραγματοποιείται επανασυρραφη του μυός του πλατύσματος καθώς και αφαίρεση του περιττού δέρματος έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διάρκεια του επιθυμητού αποτελέσματος. Η ανόρθωση λαιμού επιτυγχάνεται μέσω τομών που τοποθετούνται στο περίγραμμα του αυτιού και ανάλογα με την έκταση της επέμβασης μπορεί να φτάσουν έως και τον λοβό. Επίσης, τομές μπορούν να τοποθετηθούν και στο περίγραμμα του τριχωτού της κεφαλής, ενώ, αν κριθεί απαραίτητο, μπορεί να γίνει μια μικρή τομή κάτω από το πηγούνι.

Αναισθησία

Η επέμβαση του λίφτινγκ λαιμού μπορεί να πραγματοποιηθεί με γενική αναισθησία ή με τοπική αναισθησία και μέθη. Η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί, επιλέγεται από το γιατρό σε συνεννόηση με τον ασθενή, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια του ασθενή κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Μετεγχειρητικά

Μετά το πέρας της επέμβασης της ανόρθωσης λαιμού, τοποθετείται ένας ειδικός ελαστικός επίδεσμος, ο οποίος είναι απαραίτητος το πρώτο 24ωρο για την καταπολέμηση του οιδήματος. Επιπλέον, πιθανή είναι και η τοποθέτηση παροχετεύσεων στις τομές, οι οποίες παραμένουν έως και δύο μέρες στον ασθενή. Τις πρώτες ημέρες, συνιστάται ο ασθενής να κρατάει το κεφάλι του ψηλά όταν είναι ξαπλωμένος, χρησιμοποιώντας και δεύτερο μαξιλάρι και να αποφεύγει τις μεγάλες στροφικές κινήσεις και κάμψεις του λαιμού.

Αποτέλεσμα και αποθεραπεία

Ο ασθενής, μετά την ανόρθωση λαιμού, μπορεί από την επόμενη ημέρα να διενεργεί τις  καθημερινές του δραστηριότητες, όπως το λούσιμο. Για την αποθεραπεία, θα χρειαστεί ένα διάστημα 10-15 ημερών για την υποχώρηση του οιδήματος και την απορρόφηση ή και αφαίρεση των ραμμάτων, όπου αυτά υπάρχουν. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό σε μερικούς μήνες, καθώς έχουν “σβήσει” και οι ουλές, ενώ με την κατάλληλη φροντίδα διαρκεί για περίπου 10-15 χρόνια.

Κόστος ανόρθωσης λαιμού

Το κόστος της ανόρθωσης λαιμού εξαρτάται από το εύρος της περιοχής στην οποία θα επέμβει ο γιατρός και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή. Συμπληρωματικά, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη  το κόστος της νοσηλείας,της φαρμακευτικής αγωγής και  τυχόν ιατρικών εξετάσεων που κρίνονται απαραίτητες πριν ή μετά την επέμβαση.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και οι επιπλοκές που σχετίζονται με τη επέμβαση; Πόσο συχνά προκύπτουν αυτά τα προβλήματα;

Οι βασικοί κίνδυνοι και οι επιπλοκές οι οποίες σχετίζονται με τη χειρουργική επέμβαση της Ανόρθωσης Λαιμού είναι η υπερτροφία των ουλών, η διάσπαση τραυμάτων και η αιμορραγία ενώ η συχνότητα με την οποία προκύπτουν αυτές οι επιπλοκές είναι σπάνια.

Πώς αντιμετωπίζονται οι επιπλοκές;

Οι επιπλοκές οι οποίες ενδέχεται να προκύψουν μετά από μία επέμβαση Ανόρθωσης Λαιμού αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά στο ιατρείο με την κατάλληλη ιατρική φροντίδα από τον θεράποντα ιατρό.
Μπορείτε να ζητήσετε μία προσφορά από την φόρμα επικοινωνίας πατώντας το παρακάτω κουμπί!

| Ζητήστε ενδεικτικό κόστος


Σχετικά άρθρα