Μεταμόσχευση Λίπους Θεσσαλονίκη Μεταμόσχευση Λίπους Θεσσαλονίκη
Χρόνος1 ώρα
Διάρκεια αποτελέσματοςΜόνιμο
ΤεχνικήΛιπομεταφορά
ΑναισθησίαΤοπική / Μέθη
Κόστος

Η λιπομεταφορά είναι επέμβαση κατά την οποία πραγματοποιείται μεταμόσχευση λίπους από ένα ή περισσότερα σημεία του ασθενούς σε ένα ή περισσότερα σημεία όπου επιθυμεί ο ασθενής να διορθώσει. Το πρώτο μέρος της επέμβασης είναι ουσιαστικά μια επέμβαση λιποαναρρόφησης με στόχο το πλεονάζον λίπος να επανεισαχθεί στο σώμα.

Από ποιες περιοχές μπορούμε να πάρουμε λίπος;

Οι περιοχές από τις οποίες μπορούμε να πάρουμε λίπος, είναι τα σημεία του σώματος όπου υπάρχει παραδοσιακά συσσώρευση λίπους:

 • Η κοιλιακή χώρα.
 • Οι γλουτοί.
 • Οι μηροί.
 • Το στήθος, αν έχει προηγηθεί μειωτική στήθους ή επέμβαση γυναικομαστίας.
 • Οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος είναι κατάλληλο για λιποαναρρόφηση.

Σε ποιές περιοχές κάνουμε μεταμόσχευση λίπους;

Η μεταμόσχευση λίπους μπορεί να πραγματοποιηθεί για αισθητικούς σκοπούς σχεδόν σε όλο το σώμα. Συνηθέστερα σημεία στα οποία η λιπομεταφορά έχει αποτέλεσμα είναι:

 • Στο πρόσωπο: Η λιπομεταφορά μπορεί να βελτιώσει αισθητά την όψη των ρινοπαρειακών ρυτίδων, να «γεμίσει» τα ζυγωματικά και τις παρειές και να δώσει ένα ομοιόμορφο περίγραμμα στο πρόσωπο..
 • Στα χείλη: Η μεταμόσχευση λίπους στα χείλη αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική και φυσική μέθοδο αυξητικής χειλιών.
 • Στο στήθος: Η λιπομεταφορά είναι μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιείται κατά την επέμβαση αυξητικής στήθους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα ή σε συνδυασμό με εμφυτεύματα.
 • Σε ουλές με δυσμορφία: Η μεταμόσχευση λίπους συμβάλλει στην αποκατάσταση ουλών που διαταράσσουν την ομοιογένεια και την συνέχεια της επιδερμίδας.
 • Στους γλουτούς: Η λιπομεταφορά είναι μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιείται στην επέμβαση αυξητικής γλουτών.

Τα πλεονεκτήματα της λιπομεταφοράς

Η λιπομεταφορά, ανεξαρτήτως του σημείου στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί, αποτελεί μια επιλογή αισθητικής επέμβασης με πολλά πλεονεκτήματα:

 • Είναι αδύνατη η πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης, καθώς χρησιμοποιείται υλικό από το ίδιο το σώμα του ασθενή.
 • Παρέχει φυσικό αποτέλεσμα.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε όλο το πρόσωπο και το σώμα και να συμβάλλει συμπληρωματικά σε πολλές αισθητικές επεμβάσεις.
 • Είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική.

Η επέμβαση

Η επέμβαση της λιπομεταφοράς αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο, αφορά την αφαίρεση του λίπους από τα επιλεγμένα σημεία και το δεύτερο την έγχυση του λίπους στα σημεία που επιθυμεί ο ασθενής να διορθώσει αφού υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία. Το πρώτο μέρος, αυτό της λιποαναρρόφησης, γίνεται μέσω μιας ή περισσότερων τομών των  2-4 χιλιοστών. Μόλις συλλεχθεί η απαιτούμενη ποσότητα λίπους, υφίσταται επεξεργασία που περιλαμβάνει φυγοκέντρηση, φιλτράρισμα και καθαρισμό του λίπους,  έτσι ώστε να παραχθεί αμιγής ιστός για επανεισαγωγή στο σώμα. Το δεύτερο μέρος, της μεταμόσχευσης λίπους, γίνεται μέσω ενέσεων που διανέμουν το λίπος στο επιλεγμένο σημείο. Η διαδικασία της λιπομεταφοράς διαρκεί συνήθως 1 ώρα. Αποτελεί συνήθη πρακτική ο γιατρός να εισάγει περισσότερο λίπος από το επιθυμητό, καθώς το σώμα φυσιολογικά απορροφά ένα ποσοστό 20-30% του λίπους.

Αναισθησία

Η αναισθησία της μεταμόσχευσης λίπους, συνήθως είναι ο συνδυασμός τοπικής έγχυσης με μέθη.

Αποτέλεσμα και αποθεραπεία

Μετά το τέλος της επέμβασης και μέχρι την τρίτη μέρα, αναμένεται σημαντική εμφάνιση οιδήματος και εκχυμώσεων, τόσο στα σημεία που έγινε λιποαναρρόφηση, όσο και στα σημεία που έγινε λιπομεταφορά. Για την ανακούφιση του οιδήματος, μπορεί να τοποθετηθεί πάγος για μικρά διαστήματα μέσα στη μέρα. Το οίδημα θα υποχωρήσει μέσα σε 2 εβδομάδες. Σε 7-10 μέρες οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης λίπους διαρκεί  5-10 έτη. Παρόλα αυτά μπορεί να επηρεαστεί από αυξομειώσεις βάρους, καθώς τα μεταμοσχευμένα λιποκύτταρα θα συνεχίσουν να λειτουργούν φυσιολογικά.

Κόστος λιπομεταφοράς

Το κόστος της λιπομεταφοράς εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες των σημείων που θα επέμβει ο γιατρός και την έκταση τους, όπως επίσης και τον πιθανό συνδυασμό της επέμβασης με άλλες.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της επέμβασης για την υγεία του ασθενούς;

Όχι δεν υφίσταται κανένας απολύτως κίνδυνος για την υγεία του ασθενούς. Σε αντίθεση μάλιστα, έχει παρατηρηθεί αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος όπως και άλλων χαρακτηριστικών του όπως η υφή και η στιλπνότητα στις περιοχές όπου υποβάλλονται σε αυτομεταμόσχευση λίπους. Τέλος, η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί για αρκετές φορές στη ζωή του ατόμου προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η διαδικασία της γήρανσης,.

Πότε το αποτέλεσμα αυτής της επέμβασης κρίνεται επιτυχημένο;

Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης επέμβασης κρίνεται επιτυχημένο όταν είναι τόσο φυσικό όπου δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η επέμβαση του ειδικού πλαστικού χειρουργού.

Είναι αλήθεια ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του μεταφερόμενου λίπους απορροφάται;

Ένας πολύπειρος πλαστικός χειρουργός γνωρίζει στο έπακρο τα μυστικά της ατραυματικής τεχνητής λήψης και κατεργασίας του λίπους και φυσικά διαθέτει τον καταλληλότερο εξοπλισμό για να μεταμόσχευση βιώσιμων και μόνο λιποκυτταρων. Ωστόσο, ένα ποσοστό της τάξεως του 30% των μεταμοσχευμένων λιποκυττάρων απορροφάται από τον οργανισμό.Μετά τις 90 ημέρες το αποτέλεσμα που θα δει ο ασθενής έχει μακροχρόνια διάρκεια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.
Μπορείτε να ζητήσετε μία προσφορά από την φόρμα επικοινωνίας πατώντας το παρακάτω κουμπί!

| Ζητήστε ενδεικτικό κόστος


Σχετικά άρθρα