Βασικές πληροφορίες
  • Ανώδυνα
  • Χωρίς ουλές
  • Τεχνολογία νέας γενιάς

Η αφαίρεση τατουάζ είναι μια διαδικασία που δεν αποτελεί μια απλή θεραπεία αισθητικής, γι αυτό και η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της διαδικασίας εξασφαλίζεται μόνο αν αυτή διενεργείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. 

Η ανάγκη του ανθρώπου για την αφαίρεση τατουάζ δεν είναι νέα, αλλά εμφανίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την εμφάνιση των τατουάζ. Από την αρχαιότητα τα τατουάζ υπήρξαν αφενός σύμβολα ομορφιάς, κύρους και θρησκευτικής ή φυλετικής ταυτότητας, και αφετέρου σημάδια αναγνώρισης ενός σκλάβου, εγκληματία ή απόκληρου. Έτσι, η ανάγκη αφαίρεσης τατουάζ έφερε τις πρώτες τεχνικές. Σύμφωνα με τον αρχαίο Έλληνα γιατρό Αέτιο, για την αφαίρεση τατουάζ χρησιμοποιούσαν το 543 π.Χ. αλάτι αναμεμειγμένο με άλλες χημικές ουσίες με τις οποίες έτριβαν το δέρμα. 

Ευτυχώς στην εποχή μας η ανάπτυξη της τεχνολογίας έφερε νέες τεχνικές, πιο ανώδυνες και με ελάχιστες επιπλοκές. Πλέον, τα laser αφαίρεσης τατουάζ, κάνουν τη διαδικασία εξαιρετικά εύκολη και ανώδυνη. 

Ιδανικοί υποψήφιοι αφαίρεσης τατουάζ με laser

Η αφαίρεση τατουάζ με laser είναι μια διαδικασία προσιτή σχεδόν σε όλους. Παρόλα αυτά, το ιατρικό ιστορικό εγκαυμάτων,  επούλωσης τραυμάτων και δερματικών προβλημάτων όπως το έκζεμα, είναι σημαντικό να έχουν αναφερθεί πριν από την πρώτη συνεδρία. 

Ως προς το είδος των τατουάζ που μπορούν να αφαιρεθούν, τα παλιά τατουάζ, όπως επίσης και τατουάζ με χρώμα μαύρο, καφέ και σκούρο μπλε, αφαιρούνται πιο εύκολα και σε λιγότερες συνεδρίες. Χρώματα όπως το κίτρινο και το μωβ χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες και ενδέχεται να μην μπορέσουν να αφαιρεθούν πλήρως. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με διπλά τατουάζ, δηλαδή, τατουάζ που έχουν καλύψει άλλα παλαιότερα τατουάζ. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στον αριθμό  των συνεδριών και την αποτελεσματικότητα της αφαίρεσης τατουάζ με laser παίζει το μέγεθος του τατουάζ, η ποιότητα των μελανιών που έχουν χρησιμοποιηθεί και η απόχρωση του δέρματος. 

Ωστόσο, η διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ με laser πρέπει να αποφεύγεται σε περίπτωση εγκυμοσύνης και αν το δέρμα είναι μαυρισμένο, είτε φυσικά, είτε τεχνητά. 

Διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ με laser

Πριν από μια συνεδρία αφαίρεσης τατουάζ με laser, το δέρμα πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό, χωρίς να έχει εφαρμοστεί κάποιο καλλυντικό ή κρέμα, όπως αντηλιακό και makeup. Αν υπάρχουν τρίχες, συνίσταται να έχουν αφαιρεθεί. Κατά την έναρξη της διαδικασίας, οι ασθενείς και το προσωπικό φορούν ειδικά προστατευτικά γυαλιά. Στην περιοχή του τατουάζ εφαρμόζεται ήπια τοπική αναισθησία σε μορφή κρέμας.

Κατά την εφαρμογή του laser στο δέρμα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια ήπια αίσθηση σαν τσίμπημα ή σαν ένα αυτοκόλλητο επίθεμα που ξεκολλάει από το δέρμα. Μετά το τέλος κάθε συνεδρίας το τατουάζ εμφανίζεται όλο και πιο αχνό. Κάθε συνεδρία διαρκεί από 10 έως 30 λεπτά, ενώ μπορεί να απαιτούνται από 6 έως 10 συνεδρίες για την ολοκληρωμένη αφαίρεση ενός τατουάζ. Οι συνεδρίες έχουν μεταξύ τους χρονική απόσταση μερικών εβδομάδων, ώστε το δέρμα να έχει επουλωθεί επαρκώς. 

Πλεονεκτήματα αφαίρεσης τατουάζ laser Spectra Lutronic

Η αφαίρεση τατουάζ πραγματοποιείται στο ιατρείο μας με το εξειδικευμένο μηχάνημα αφαίρεσης τατουάζ Laser Spectra της εταιρείας Lutronic, το οποίο χειρίζεται το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό του ιατρείου, τηρώντας όλους τους κανόνες εφαρμογής του. 

Το Laser Spectra θέτει την προηγμένη τεχνολογία του στην υπηρεσία της αφαίρεσης τατουάζ, προσφέροντας την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη επιλογή για την αφαίρεση τατουάζ κάθε μεγέθους, χρώματος και σύστασης σε λίγες μόνο συνεδρίες.

Το Laser Spectra χρησιμοποιεί μια φυσική μέθοδο για τη δημιουργία σύντομων παλμών φωτονίων υψηλής έντασης και μεγάλου εύρους, που επεμβαίνουν σε κάθε είδος τατουάζ. Τα φωτόνια που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας αφαίρεσης τατουάζ με Laser Spectra, διασπούν τα σωματίδια των μελανιών, τα οποία απομακρύνονται σταδιακά από το δέρμα και αποβάλλονται τον οργανισμό μέσω της λεμφικής οδού και της διαδικασίας της φαγοκυττάρωσης. 

Σε αντίθεση με άλλα μηχανήματα laser αφαίρεσης τατουάζ, που χρησιμοποιούν 2 μήκη κύματος, το Laser Spectra χρησιμοποιεί 4 μήκη κύματος (1064 nm, 532 nm, 585 nm, 650 nm), ελαχιστοποιώντας τον αριθμό των απαιτούμενων συνέδριών και, κυρίως, διασπώντας όλα τα χρώματα. Επιπλέον, η καινοτόμος τεχνολογία του, επιτρέπει στο Laser Spectra να δρα μόνο ενάντια στα σωματίδια των μελανιών, χωρίς να καίει το δέρμα και να προξενεί ουλές.

Μετά την αφαίρεση τατουάζ

Οι συμβουλές φροντίδας του δέρματος πρέπει να τηρούνται μετά από κάθε συνεδρία αφαίρεσης τατουάζ με το Laser Spectra, μέχρι και την τελική επούλωση του δέρματος μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών. 

Οι σημαντικότερες συμβουλές φροντίδας μετά από μια συνεδρία αφαίρεσης τατουάζ με laser είναι:

  • Η εφαρμογή ειδικής αντιβακτηριδιακής φαρμακευτικής κρέμας στην περιοχή
  • Η αποφυγή έκθεσης του δέρματος στον ήλιο
  • Η τήρηση των κανόνων υγιεινής όπως η καθαριότητα της περιοχής και ο περιορισμός της επαφής της με τα χέρια, για τον περιορισμό των μολύνσεων (ακόμα και όταν έχει δημιουργηθεί καύκαλο)
  • Η αποφυγή επαφής με νερό και ο περιορισμός δραστηριοτήτων που προξενούν ιδρώτα
  • Η προσαρμογή των ρούχων, ώστε να μην είναι σφιχτά και να επιτρέπουν στην περιοχή να αναπνέει
  • Ο περιορισμός της σωματικής δραστηριότητας για μερικές ημέρες μετά από κάθε συνεδρία (ανάλογα με τη θέση του τατουάζ)
  • Η αποφυγή χρήσης καλλυντικών και σαπουνιών με άρωμα για μερικές ημέρες μετά από κάθε συνεδρία