Ανόρθωση-Μετώπου
Βασικές πληροφορίες
  • Διάρκεια επέμβασης: 1-2 ώρες
  • Αποθεραπεία: 1-2 εβδομάδες

Η ανόρθωση του μετώπου ή αλλιώς μετωπιαίο lifting χρησιμοποιείται για να διορθώσει τα πτωτικά φρύδια και για να μειώσει τις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου που μπορεί να προκαλέσει μια κουρασμένη ή λυπημένη εμφάνιση.

Δεδομένου ότι τα μάτια είναι μια από τις πρώτες περιοχές που παρουσιάζουν σημάδια γήρανσης, η ανόρθωση μετώπου συνδυάζεται συχνά με βλεφαροπλαστική. Το αποτέλεσμα είναι μία πιο ξεκούραστη και χαλαρή εμφάνιση.

Ιδανικοί υποψήφιοι για την ανόρθωση μετώπου είναι οι ασθενείς που επιθυμούν να διορθώσουν:

  • Την πτώση ή χαλάρωση των φρυδιών
  • Τις οριζόντιες γραμμές του μετώπου
  • Τις ρυτίδες στο μεσόφρυο

Σχετικά με τη διαδικασία

Ο ιατρός εκτελεί τις χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτική κλινική πλήρως εξοπλισμένη. Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει 1-2 ώρες και εξαρτάται από την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί.

Αναισθησία

Ο ιατρός σε συνεργασία με έναν αναισθησιολόγο θα χρησιμοποιήσουν την αναισθησία που απαιτείται για να είστε άνετοι και ασφαλείς κατά τη διάρκεια της επέμβασης σας.

Τομές

Ένα παραδοσιακό μετωπιαίο lifting περιλαμβάνει μια στεφανιαία τομή η οποία ξεκινάει από το ύψος του αυτιού συνεχίζει σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και καταλήγει στο άλλο αυτί.

Η τομή τοποθετείται εντός της γραμμής των μαλλιών έτσι ώστε η ουλή να μην είναι ορατή. Σε ασθενείς που έχουν σε υψηλό σημείο τη γραμμή των μαλλιών, η τομή μπορεί να τοποθετηθεί ακριβώς στην γραμμή των μαλλιών για να αποφευχθεί η δημιουργία μεγαλύτερου μετώπου.

Η λιγότερη επεμβατική ενδοσκοπική ανόρθωση μετώπου περιλαμβάνει αρκετές μικρότερες τομές οι οποίες τοποθετούνται στο τριχωτό της κεφαλής μέσω των οποίων μικρά εργαλεία τοποθετούνται σε θέση ώστε να έχουν πρόσβαση στις δομές του μετώπου και των φρυδιών.

Μέσω αυτών των τομών ο ιατρός ανυψώνει το δέρμα του μετώπου για να επανατοποθετήσει ή και να τροποποιήσει τους υποκείμενους ιστούς και μυς ώστε να δημιουργήσει μια πιο ομαλή και νεανική εμφάνιση, με φρύδια σωστά τοποθετημένα.

Ανάρρωση και αποτελέσματα

Η διάρκεια της ανάρρωσης εξαρτάται από την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί.

Επίσης διαφέρει από άτομο σε άτομο. Είναι φυσικό να περιμένουμε οίδημα, μώλωπες και παραισθησία της περιοχής για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 1-2 εβδομάδες και οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία σε  7-10 ημέρες.

Τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά μόλις οι μώλωπες και το οίδημα υποχωρήσουν. Προγραμματίστε ένα ραντεβού  για να συζητήσετε περαιτέρω απορίες που μπορεί να έχετε.