Καθώς μεγαλώνουμε, λεπτές γραμμές και ρυτίδες έκφρασης μπορεί να εμφανιστούν στο πρόσωπό μας και να μας κάνουν να δείχνουμε λυπημένοι, κουρασμένοι, ή ακόμα και θυμωμένοι.

Το “Botox” και το “Dysport” είναι οι μόνες εγκεκριμένες από το FDA θεραπείες με νευροτοξίνες για την προσωρινή μείωση της εμφάνισης των γραμμών του προσώπου και των ρυτίδων.

Αυτές οι ασφαλείς και αποτελεσματικές ενέσεις μπλοκάρουν τους νευροδιαβιβαστές οι οποίοι οδηγούν τους μύες της έκφρασης να συσπώνται δημιουργώντας μια ομαλότερη, πιο ξεκούραστη και νεανική εμφάνιση.

Συνήθως χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ρυτίδων ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο, γύρω από τα μάτια και για τις μικρές γραμμές περιστοματικά.
Eπίσης βοηθάει και στην θεραπεία της υπεριδρωσίας. Τα αποτελέσματα διαρκούν 4-6 μήνες.

Ιδανικοί υποψήφιοι είναι οι ασθενείς που επιθυμούν να:

  1. Διώξουν την θυμωμένη εμφάνιση η οποία οφείλεται στις ρυτίδες ανάμεσα από τα φρύδια
  2. Μειώσουν τις ρυτίδες στο μέτωπο
  3. Βελτιώσουν την εμφάνιση της περιοχής γύρω από τα μάτια
  4. Διορθώσουν τυχόν ασυμμετρίες στα μάτια και στο πρόσωπο
  5. Απαλλαγούν προσωρινά από την υπεριδρωσία

Σχετικά με τη διαδικασία

Οι ενέσεις με νευροτοξίνες εκτελούνται στο περιβάλλον του ιατρείου, ως εξωνοσοκομειακή διαδικασία. Κάθε θεραπεία μπορεί να ολοκληρωθεί σε 15-30 λεπτά. Τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά μέσα σε 7-10 μέρες ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαρκεί 4-6 μήνες για τις θεραπείες του προσώπου και 6-12 μήνες για τις θεραπείες κατά της υπεριδρωσία.

Ο ιατρός εκτελεί όλες τις θεραπείες μετά από λεπτομερή ανάλυση του προσώπου και του ατομικού ιστορικού.