Η κρυολιπόλυση είναι η μοναδική μη-επεμβατική θεραπεία για τη μόνιμη μείωση και καταπολέμηση του τοπικού πάχους, που βελτιώνει σημαντικά τις σωματικές αναλογίες και σμιλεύει το σώμα. Πρόκειται για μια μέθοδο που αναπτύχθηκε έπειτα από εκτεταμένη έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και έχει την έγκριση του έγκριτου Οργανισμού Υγείας των ΗΠΑ (FDA).

Η κρυολιπόλυση είναι αποτελεσματική σε περιπτώσεις γυναικών και ανδρών, που ενώ βρίσκονται κοντά στο φυσιολογικό σωματικό τους βάρος,  το τοπικό πάχος, σε όποιο ανατομικό σημείο και αν εντοπίζεται, ανθίσταται στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και τη συστηματική άσκηση.

Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί η κρυολιπόλυση;

 • Η κοιλιά και το στομάχι.
 • Τα πλάγια της μέσης.
 • Το εσωτερικό των μπράτσων.
 • Οι γλουτοί.
 • Τα γόνατα.
 • Η πρόσθια περιοχή της μασχάλης και η περιοχή των πλευρών κάτω από τη μασχάλη.
 • Οι μηροί εξωτερικά (ψωμάκια) και εσωτερικά.

Θεραπεία κρυολιπόλυσης Clatuu

H κρυολιπόλυση Clatuu χρησιμοποιεί προς όφελος της τις φυσιολογικές διαδικασίες της διάσπασης των κυττάρων και της συνακόλουθης αποδόμησης τους. Μέσα από τις διεργασίες της απόπτωσης, δηλαδή του προγραμματισμένου βιολογικού θανάτου των λιποκυττάρων) και της φαγοκυττάρωσης, δηλαδή της διάσπασης των κυττάρων σε στοιχεία, έχουμε ως αποτέλεσμα, τη μείωση του αριθμού των λιποκυττάρων στο σώμα.

Συχνές Ερωτήσεις για Κρυολιπόλυση Clatuu

 • Πόσο διαρκεί η θεραπεία της κρυολιπόλυσης Clatuu ;
  Κατά μέσο όρο η θεραπεία διαρκεί περίπου 1 ώρα, αλλά ουσιαστικά εξαρτάται από την εκάστοτε περιοχή θεραπείας. Ο/Η ασθενής επιτρέπεται να κοιμηθεί ή να διαβάσει ένα βιβλίο σε άνετη θέση ή ακόμη και να κάνει ταυτόχρονα άλλες αισθητικές εφαρμογές κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
 • Ποιά είναι η αίσθηση κατά τη διάρκεια της θεραπείας κρυολιπόλυσης Clatuu;
  Με την έναρξη της θεραπείας ο/η ασθενής θα νιώσει μια παροδική ενόχληση σαν μικρό τράβηγμα του δέρματος εξαιτίας της αρνητικής πίεσης και θα έχει την αίσθηση του κρύου. Καθώς, όμως, η θεραπεία συνεχίζεται, η ενόχληση αυτή παύει να υφίσταται, εξαιτίας της τοπικής αναισθησίας του δέρματος που προκαλεί η έντονη ψύξη.
 • Πόσες φορές και πόσο συχνά μπορεί κάποιος/α να κάνει κρυολιπόλυση;
  Η θεραπεία αποτελείται από μία και μόνο συνεδρία σε κάθε τοπική λιποζώνη. Τα αποτελέσματα της συνεδρίας θα αρχίσουν να φαίνονται σταδιακά μετά το πέρας της και θα ολοκληρωθούν με την πάροδο 2-3 μηνών.
 • Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της κρυολιπόλυσης;
  Η κρυολιπόλυση δεν είναι μια θεραπεία για την απώλεια βάρους, καθώς κατά την απώλεια βάρους λιποκύτταρα μειώνονται σε μέγεθος και όγκο, αλλά όχι σε αριθμό. Ωστόσο, η κρυολιπόλυση στοχεύει στη μείωση του αριθμού των λιποκυττάρων, γι αυτό και μπορεί να έχει αντίκτυπο και στο σωματικό βάρος.
  Βασική προϋπόθεση για τη μακροχρόνια διατήρηση του αποτελέσματος της θεραπείας αποτελεί η διατήρηση του βάρους μέσα από την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που συμπεριλαμβάνει συστηματική άσκηση και διατροφή.
  Σε περίπτωση όπου το ζήτημα του τοπικού πάχους είναι εκτεταμένο, ο ιατρός μπορεί να συστήσει την χειρουργική  μέθοδο της λιποαναρρόφησης για καλύτερα αποτελέσματα.
 • Υπάρχουν παρενέργειες από τη θεραπεία της κρυολιπόλυση;
  Σοβαρές παρενέργειες δεν υπάρχουν, κάποιοι ασθενείς, όμως, μπορεί να φέρουν μώλωπες εξαιτίας της αρνητικής πίεσης. Σε κάθε περίπτωση, οι μελανιές αυτές υποχωρούν με την πάροδο 3-7 ημερών. Σε μερικές σπανιότερες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιαστεί μία παροδική απώλεια αίσθησης στο σημείο θεραπείας, η οποία διαρκεί από 1 έως 3 εβδομάδες.
 • Υπάρχουν αντενδείξεις στην θεραπεία της κρυολιπόλυσης;
  Εγκυμονούσες και ασθενείς με δερματικές ασθένειες, αυτοάνοσα νοσήματα, αλλεργία στο κρύο, κρυοσφαιριναιμία, διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος, πεμφιγοειδές, σύνδρομο Raynaud και άλλα περιορίζονται στο να λάβουν τη θεραπεία και πρέπει πάντοτε να ενημερώνουν σχετικά με την ασθένεια και την όποια φαρμακευτική τους αγωγή τον θεράποντα ιατρό πριν από τη θεραπεία.